Amsterdam Hakkında / Amsterdam

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Amsterdam Uçak Bileti

Amsterdam Hakkında / Amsterdam Uçak Bileti / Amsterdam Online Uçak Bileti / Amsterdam Uçak Seferleri

Amsterdam Nüfusu;779.808(2011)

Amsterdam Yüzölçümü; 219 Km²

AMSTERDAM:

Adı ilk zamanlarda Amstel ırmağının üzerine kurulan su bendi Amstelredamme’nin zamanla Amsterdam olmasından gelir. Amsterdam Hollanda’nın başkentidir ve kanallar şehride denilmektedir. Venedik’e oldukca benzer.  Amsterdam’a direk uçuşla 3.5 saatte varabilirsiniz. İstanbul’un aksine tepe ve yükselti yok. Şehir küçük olduğundan her yere bisiklet ya da yürüyerek gidebilirsiniz eğer fotoğraf çekmeyi seven biriyseniz Rönesans evleri dikkatinizi çekebilir. Amsterdam’da 50 tane müze vardır. Amsterdamın en önemli turistlik yerleri Güneydoğu Kanal bölgesinde bulunuyor. Mayıs ve Haziranda gitmenizi öneririz hem sezon olduğundan hemde festivallerin çok olduğu bir dönem. Kentte 2005 sayımına göre 742.209 kişi olsada cevredeki toplam nüfusla 1.5 milyon kişi olabilir.

AMSTERDAM SCHİPHOL HAVİLİMANI

Dünyanın en büyük havalimanlarından biridir 17.5km. Yapımı 3 yılda olmuştur 320 milyon Euro harcanmıştır. İstanbul Amsterdam’a giden Tekirdağ isimli Boeing 737-800 model uçak piste 500m mesafe kala yanındaki tarlaya düşmüş ve 9 kişi hayatını kaybetmiş.

AMSTERDAM’DA GEZİLCEK YERLER

Kraliyet Sarayı; Dam meydanın görkemli sarayı. Saray halan Kraliyet ailesi  tarafından resmi törenlerde kullanılmaktadır.

Dam Meydanı; 17.yy balıkçı pazarı olarak kullanılmış. Şimdi ise şehrin siyasi ve ticari merkezidir. Yaz aylarında meydana lunapark kurulur ve eğlenceli etkinlikler yapılır.

Çiçek Pazarı; Pazar 09:00-17:00 arasında açıktır. Şehre geldiğinizde uğramadan geçmeyiniz güzel kokusu ve görüntüsü ile turistlik bir yerdir. Hiç bir şey almasanız bile burayı gezmeniz yeterlidir.

Van Gogh Müzesi; Eğer Van Gogh hayranlarıysanız bu meziyi kaçırmayın. Müzede diğer ünlü eserleride barındırmakta. Van Gogh eserlerinin kapsamlı koleksiyonlarını bulundurmakta.

Rjiks Müzesi; Kral Louis Napoleon tarafından 1808 yılında kraliyet tarafında kurulan müze daha sonra Volderpark’a taşınmıştır. Müzede 8000 tane eser bulunmakta.

Eski Kilise; Oude Kerk ya da  Eski Kilise Amsterdam’da çok fazla ilgi görmektedir ve çok eskidir. Kilisenin içerisinde Ork vardır Ork’da Kilise kadar ünlüdür. Org’un ilgi çeken yapısı üzerindeki oymalar, meşe kasası, ve ahşap heykelciklerle ilgi çekmekte.

AMSTERDAM ULAŞIM

Metro; Şehirde 4 ayrı hat bulunmakta. Şehir büyük olmadığından ulaşımı hızlı yapabilirsiniz.

Tranway; 16 tane hat bulunmakta. Şehirden geçen hatlar ise sunlardır; 1,2,4,5,9,13,16,17,24,26 numaralı hatlardır.

Otobüs; Tranwayın ulaşamadığı yerlere otobüsle ulaşabilirsiniz. Otobüslerin belli durakları yoktur inmeniz gerektiğinde şöföre söylemeniz yeterlidir.

Dolmuş Taksi; Amsterdam’da 2 çeşit taksi bulunmakta dolmuş taksiye 5-8 kişilik taksilerdir. Dolmuş taksilerin başlangıç ücretleri 6 Euro diğerinin ise 2.95 Euro’dur km başınada 2.73 Euro eklenmekte.

Bisiklet; Şehirde çok fazla büyük olmadığından ve turistseniz en ideal ulaşım aracıdır. Hem güzel resimler çekerek hemde Amsterdam’ın tadını çıkarın. Şehir merkezlerinde bisiklet ofisleri bulabilirsiniz.

En Uygun Amsterdam Uçak Bileti
En Uygun İstanbul Uçak Bileti
 
Amsterdam İstanbul'a en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden Amsterdam - İstanbul uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 
 
Atatürk Havalimanı / Atatürk Airport
 
Atatürk Havalimanı (IATA:: IST, ICAO: LTBA) veya eski adı ile Yeşilköy Havaalanı'dır. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanı, 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başladığı yer olan Atatürk Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde adı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı verilerek, Atatürk Uluslararası Havalimanı olarak Değiştirilmiştir
 
2014 yılı istatistiklerine göre dünyanın 13. en yoğun yolcu trafiğinin olduğu havalimanıdır, Türkiye'deki istatistiklerine göre ise toplam yolcu trafiği bakımından birinci havalimanıdır. Günlük ortalama 1100 uçağın kullandığı havalimanı, Avrupa'nın en önemli transit yolcu havalimanları arasında bulunmaktadır. Meydana iniş yapan ve meydandan havalanan uçak sayısı, 14 Mayıs 2015'te 1375 ile (Her 62,83 saniyede bir uçak iniş ya da kalkışı) tüm zamanların rekorunu kırdı.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı / Sabiha Gökçen Airport
 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW,ICAO:LTFJ) Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon USD'ye mal olmuştur.

Havalimanı, Malaysia Airports tarafından işletilmektedir. Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. Türkiye'deki Havaalanları İstatistiklerinin 2015 verilerinde göre, toplam yolcu trafiği bakımından ikinci havalimanıdır.

 
İstanbul Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / İstanbul'dan Uçan Havayolları / İstanbul Uçak Seferleri

 

AtlasGlobal Havayolları İstanbul Seferleri
Londra,
Aegean Havayolları İstanbul Seferleri
Roma,
Pegasus Havayolları İstanbul Seferleri
Ankara, Trabzon, Adana, Diyarbakır, Gaziantep,
Frankfurt, Amsterdam
Ukraine Intl Havayolları İstanbul Seferleri
Paris,
Etihad Airways İstanbul Seferleri
Dubai,
Onur Air  İstanbul Seferleri
Gaziantep,
Air Moldova Havayolları İstanbul Seferleri
Dublin,
SunExpress İstanbul Seferleri
Antalya, İzmir,
Türk Hava Yolları İstanbul Seferleri
Bodrum,
Aeroflot Havayolları İstanbul Seferleri
Şikago,
 
İstanbul Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
İstanbul Adana 1 saat 20 dk
İstanbul Ankara 1 saat 10 dk
İstanbul Antalya 1 saat 00 dk
İstanbul Bodrum 1 saat 30 dk
İstanbul Gaziantep 1 saat 40 dk
İstanbul Trabzon 1 saat 40 dk
İstanbul İzmir 1 saat 10 dk

İstanbul Amsterdam en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden AMSTERDAM uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet