Bodrum Hakkında / Bodrum Uçak Bileti / Bodrum Online Uçak Bileti / Bodrum Uçak Seferleri

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Bodrum Uçak Bileti

Bodrum Hakkında / Bodrum Uçak Bileti / Bodrum Online Uçak Bileti / Bodrum Uçak Seferleri
Bodrum Nüfusu; 152,440
Bodrum Yüzölçümü; 557 km²

BODRUM:
Bodrum doğu ve batı limanların bileşmesinden meydana gelen yarımada üzerinden yükselen kalesi ve iki limanı kıyıları  dizilmiş bembeyaz evleri gümbetleri ve denize inen daracık  sokakları şöhreti ile dünyaya nam salmış yatları ve tersaneleri ünlü bir yerdir. Bodrum sadece Türkiye’de deil dünyada da turizm açısından bilinen bi ildir. İklim olarakda Ege ve Akdeniz iklimi yaşamaktadır. Yaz aylarında nerdeyse hiç nem bulunmaz. Kış ayları ise nem oranı oldukça düşüktür. Bodrum dünyaca ünlü turizm yeri olduğundan gelişmiş ulaşım araçlarına sayiptir. Şehre hava ulaşımı Milas-Bodrum Havaalanı üzerinden  sağlanmaktadır. Şehre 32 km uzaklıtadır. Bodrum merkezinde bulunan 3 büyük yanaşma iskeleside bulunmaktadır. Bodrum’a ucuz uçak bileti avantajları ile seyahat etmek için bilet11.com’u tercih edebilirsiniz.
Muğla'nın en büyük ilçesi olan Bodrum 152.440 kişilik bir nüfusa sahiptir. Yaz ayalarında ise 700 binleri geçen nüfusuyla ülkenin en kalabalık tatil merkezlerinden biri halini alır. Bodrum, adını İsa'nın on iki havarisinden biri olan Aziz Petrus'a adanmasıyla almıştır. Petrium adını alan şehir, zamanla Petrum, Potrum ve Bodrum olarak günümüze gelmiştir.
Bodrum, 5000 yıl boyunca geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Antik çağ'da Halikarnassos olarak bilinen Bodrum tarihi boyunca kendisi için yapılan mücadelelere tanıklık etmiştir. Homeros'un, antik Yunan destanları İlyada ve Odysseia'da ebedi mavilikler ülkesi diye bahsettiği Bodrum, sadece güneşli plajları, mavi turları ve ünlü gece hayatıyla değil aynı zamanda kültür turizmi ile de birçok turistin ilgisini çeken bir turizm merkezidir.

ULAŞIM

Bodrum şehir içinde geniş altenartif sunmayan fakat hızlı ulaşım sağlayan bir yerel ulaşım sistemine sahiptir. Bodrum merkezinde kalkan minibüsler 15 dakikalık aralar ile tüm tatil beldelerine sefer yapmaktadır. En yaygın kullanım olan minibüslere alternatif olarak taksiler ve araç kiralama şirketlerini de kullanabilirsiniz. Minibüs ücretlerinin mesafeye göre 5-10TL arasında değiştiği Bodrum'da ulaşım turizmin etkisiyle biraz pahalıdır.

Taksi; Bodrum airport Taksi’nin ilçe ve belde ve turistlik yerlere özel olarak belirlediği fiyatlar var. Am ginede pazarlıkda yapabilirsiniz.
Araç Kiralama; Havalimanında araç kiralama noktalarından araç kiralaya bilirsiniz ve geri havalimanında ofislere geri bırakabilir ya da Dalaman havalimanında bulunan Muğla ilindeki ofislerede bırakabilirsiniz.

BODRUM'DA KONAKLAMA
Bodrum, farklı bütçelere ve zevklere hitap eden çeşitli şeçeneklere sahip birçok konaklama tesisine sahiptir. Çeşitli otel, apart, pansiyon ve villa altenartifine sahip Bodrum'da 600'ün üzerinde tesis vardır. 20'den fazla beş yıldızlı otele sahip Bodrum'un merkezinde birçok otel ve pnasiyon bulabileceğiniz gibi daha dingin bir tatil geçirmek istiyorsanız Gümüşlük, Yalıkavak, Turgutreis, Gümbet gibi mükemmel plajlara sahip olan ilçeleri de terci edebilirsiniz.

BODRUM'DA GEZİLİCEK YERLER
Bodrum Kalesi; Bodrum'un gezilicek yerleri arasında dünyanin yedi harikasından biri olan ve M.Ö. 300'lü yıllarda yaptırılan Halikarnas Mozolesi'nin bir deprem  sonucu yıkılmasıyla ortaya çıkan kalıntılarından  yapılan Bodrum Kalesi'nin geçmişi Orta Çağa dayanmaktadır.
Bodrum Antik Tiyatrosu; Bodrum'a gelenlerin uğramadan dönmediği Bodrum'da gezilcek yerler içinde bir başka gezi noktası, Bodrum Antik Tiyatrosu'dur. Pers Kralı  Mausolos döneminde yapımına başlanan Bodrum antik Tiyatrosu, Roma dönemine kadar tamamlanamamıştır.
Bitez Plajı; Bodrum'un gezilecek yerleri listemizin en ünlü plajı Bitez Plajı, uzun kumsalı ve göz kamaştırıcı koyuyla birçok turisti ağırlamaktadır. Bodrum'a gelen turistlerin büyük bölümü Bitez Plajı'na mutlaka uğrarlar. Sakin, daşgasız ve sığ deniziyle tercih sebebi olan Bitez Plajı su sporlarının uygulanması açısından da oldukça elverişli bir plajdır.
Halikarnas Mozolesi; Dünyanın yedi harikasından biri olan 1500 yaşındaki Halikarnas Mpzplesi var, mozole M.Ö 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Kral Mausolos'un ölümü üzerine yaptırılan bu antik eser yıllar önce bir deprem sonucunda yıkıntıya uğramıştır. Yıkılmadan önce 38 metrelik uzunluğa sahip olan mozole, anıt mezar özelliğine sahip olup yerli yabancı bir çok turistin uğrak noktasıdır.

 
En Uygun Bodurm Uçak Bileti
En Uygun İstanbul uçak Bileti
 
Bodrum İstanbul en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden Bodrum - İstanbul - İstanbul - Bodrum uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Bodrum Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Bodrum'dan Uçan Havayolları / Bodrum Uçak Seferleri

Pegasus Havayolları Bodrum Seferleri
İstanbul, Bodrum,
AnadoluJet Bodrum Seferleri
İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Gaziantep, Adana, Antalya,
 
Bodrum Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Bodrum İstanbul 1 saat 30 dk
Bodrum Antalya 0 saat 50 dk
Bodrum Izmir 0 saat 40 dk
Bodrum Adana 1 saat 20 dk
Bodrum Gaziantep  1 saat 40 dk
Bodrum Ankara 1 saat 00 dk
Bodrum Trabzon 1 saat 20 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet