Amasya

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Amasya Uçak Bileti

Amasya Hakkında / Amasya Uçak Bileti / Amasya Online Uçak Bileti / Amasya Uçak Seferleri

 

Amasya, Orta Karadeniz Bölgesi'nde Şehzadeler şehri olarak bilinen bir kentimizdir. Kentin ortasından geçen Yeşilırmak ve onu çevreleyen Osmanlı mimarisi yalılarıyla ünlüdür. 133 bin nüfuslu Amasya'da, Yeşilırmak çevresindeki yalılar, Kral mezarları, Arkeoloji Müzesi, Fethiye ve Amasya Kalesi gezilebilir. Bunlardan en meşhuru Şehzadeler Konağı olarak bilinen yalıdır. Amasya'da Kara iklimi ile Karadeniz iklimi arası bir iklim görülür. Yazları kara iklimi kadar kurak, kışları ise Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Ancak ara bir geçiş iklimi hüküm sürer.
Amasya Kongresi ile Kurtuluş Savaşı'nın simge kentlerinden olan bu şehirde en önemli geçim kaynağı tarımdır. Şehrin adıyla anılan küçük pembemsi ve lezzetli elma cinsi Amasya elması en tanınmış ürünüdür. Kente havayolu, otobüs ya da tren yoluyla da ulaşım sağlanır. Havaalanı Amasya'nın Merzifon ilçesindedir. Buradan şehre otobüsle ulaşım sağlanır. Kentte Amasya Üniversitesi eğitim vermektedir. Şehrin plaka kodu ise 05'tir. Göynücek, Gümüşhacıyök, Hamamözü, Merzifon, Suluova ve Taşova Amasya'nın ilçeleridir.
 
En Uygun Amasya Uçak Bileti
 
İstanbul Amasya'ya en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İstanbul - Amasya uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz.
 

Merzifon Havalimanı / Merzifon Airport


Amasya Merzifon Havalimanı, (IATA: MZH, ICAO: LTAP), Amasya'nın Merzifon ilçesinde yalnızca iç hat uçuşlarına açık olan sivil/askeri amaçlı havaalanı.

Geçmişi 1950'lere uzanan Amasya Hava Üssü, 2008 yılında yaklaşık 13 ay süren bir çalışma sonunda sivil hava trafiğine açıldı. Proje kapsamında, içinde gelen-giden yolcu salonları, check-in kontuarları, bilet satış ofisleri, ticari hacimler ve bürolarını barındıran 840 metrekarelik terminal binası, bin 200 metrekarelik kaza yangın binası, 200 metrekarelik ısı güç merkezi, su deposu, giriş kontrol binası, 20 bin metrekarelik apron, taksirut ve dahili yollar, çevre güvenlik yolu, otopark, tesisat galerisi yer aldı.

Havalimanı Merzifon'a 5 km, Havza'ya 28 km, Amasya'ya 47 km ve Çorum'a 66 km uzaklıktadır.

Amasya Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Amasya'dan Uçan Havayolları / Amasya Uçak Seferleri

 

Türk Hava Yolları Amasya Seferleri
İstanbul, Ankara, Trabzon, Gaziantep, İzmir
Pegasus HavaYolları Amasya Seferleri
Adana, Bodrum
 
Amasya Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Amasya İstanbul 1 saat 00 dk
Amasya Ankara 0 saat 50 dk
Amasya Antalya 1 saat 10 dk
Amasya Izmir 1 saat 30 dk
Amasya Adana 1 saat 20 dk
Amasya Gaziantep  1 saat 20 dk
Amasya Bodrum 1 saat 40 dk
Amasya Trabzon 1 saat 00 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet