Bahreyn Hakkında / Bahreyn

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Bahreyn Uçak Bileti

Bahreyn Hakkında / Bahreyn Uçak Bileti / Bahreyn Online Uçak Bileti / Bahreyn Uçak Seferleri

Bahreyn Nüfusu;1,332 milyon (2013)

Bahreyn Yüzölçümü;765,3 km²

BAHREYN:

Arapça'da Bahr deniz demektir. Bahreyn ise iki deniz anlamına gelir. Bahreyn KRallığı, Asya'da Basra Köfrezi'nde yer alan bir ada ülkesidir. Kuzeybatıdan, 25 Kasım 1986 kullanıma açılan ve 25 km. uzunluğundaki Kral Fahd Geçidi ile deniz üzerinden karayolu ile Suudi Arabistan'a bağlanmıştır. Bahreyn Orta doğu'daki bütün körfez ülkelerinde olduğu gibi hızla gelişmektedir. Bahreyn Arabistan Yarımadası kıyısındaki 30 kadar adacığın oluşturduğu ülkedir. Petrol ve doğalgaz kaynakları sayesinde gelişen ve zenginleşen bu ülke günümüzde kaynaklarının tükeneceği korkusuyla farklı alanlarda uzmanlaşmaya çalışmaktadır. Hurma üretimi, inci avu, balıkçılık ve petrol arıtmacılığı gibi ek gelir yollarına başvurup bunlarda başarıyla ulaşması ülke ekonomosini daha da geliştiriğ güçlendirmektedir. Asurluların, Babil'in, Yunanlıların, Perslerin, Müslüman, Araplar'ın, Portekizliler'in ve 400 yıl boyunca Osmanlı'nın hakimiyeti altındaki Bayreyn I. Dünya Şavası sonrası Birleşik KRallığa bırakılmak zorunda kalmış 1971'de ise bağımsızlığını ilan etmiştir. Bahreyn kışları ılıman geçerken yazları çok sıcak olmaktadır. Bu yüzden Kış döneminde ve ya baharda Bahreyn'e gitmeyi tercih edebilirsiniz. Ekim ve Şubat arasındaki dönem şehre gitmek için en uygun zamalarken yazın giderseniz ise boğucu sıcaklara hazırlıklı olun.

BAHREYN  ULUSLARARASI HAVAALANI

Muharrak, kuzeydoğuda Bahreyn uluslararası havalanı'na bir ada yaklaşık 7 km (4.3mil) başkenti Manama yer almaktadır. Bu ulusal taşıyıcı Gulf Air için bir merkez olarak hizmet vermektedir.

ULAŞIM

Bahreyn'deki yerli halk şahsi otobmobillerini kullanmayı tercih ettikleri için şehir içinde seyahat etmeye yarayacak toplu taşıma araçları bulunmamaktadır. Bahreyn petrolun en çok çıkarıldığı merkezlerden biri olmasında dolayı nenzin çok ucuzdur. Buna karşılık taksi ulaşımı çok pahalıdır. Ülke ve ya şehir içinde kullanmak üzere bir otomobil kiralayıp hem rahat edip hem de daha ucuza Bahreyn'i gezmeyi tercih edebilirsiniz. Ülke içinde tamamı asfaltlanmış 2.675 km kara yolu vardır. 

Havaalanın'dan şehir merkezine ulaşım: şehir merkezine taksi ya da araç kiralayarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bazı oteller araçlarıyla sizi havaalanından  alıp otele bırakabiliyor o yüzden otelinizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Şehir merkezi ve havaalanı uzaklığı 6 km.'dir ve 15 dakkada varabilirsiniz.

BAHREYN'DE GEZİLİCEK YERLER

Bahrain National Museum

Bahreyn Ulusal Müze’de Bahreyn’e dair birçok kalıntı ve eser görmek mümkün. Burası müze olmasının yanı sıra bir şeyler de içebileceğiniz keyifli bir mekan.

Al Fatih Highway, Manama

La Fontaine Centre for Contemporary Art & Spa

Birçok klasik sanat merkezine göre daha farklı bir yapısı olan La Fontaine Centre for Contemporary Art & Spa’da sanat galerilerini ziyaret edebileceğiniz gibi içindeki restoranlarda yemek yiyebilir ve hatta spa merkezine gidebilirsiniz.

Road No 646 Manama

Coral Beach Club

Bahreyn’de sıcağın dayanılmaz olduğu günlerde yapılacak en iyi aktivitelerden biri yüzmektir. Bu yüzden günün en sıcak saatlerini Coral Beach Club’ta geçirebilirsiniz. Burada sahile ek olarak spor salonu, yüzme havuzu ve yemek alanı da bulunuyor.

Block 322, Road 2407, Building 491, Road 2407, Manama

Al-Fatih Mosque (Great Mosque)

Bahreyn’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Al- Fatih; başka bir deyişle Great Mosque… Bu ihtişamlı cami görenlerin hayran kaldığı bir mimari yapıya sahip. Sizin de görmenizde fayda var.

Al Fatih Highway, Manama

Royal Camel Farm in Bahrain

Bir kez daha bu kadar çok deveyi bir arada göremeyeceğiniz bu deve çiftliği de Bahreyn’e gelip ziyaret edilmesi gereken mekanlardan biri.

King Fahad Causeway, Manama

İstanbul Bahreyn en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden BAHREYN uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet