Bangkok

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Bangkok Uçak Bileti

Bangkok Hakkında / Bangkok Uçak Bileti / Bangkok Online Uçak Bileti / Bangkok Uçak Seferleri

Bangkok Nüfusu; 6,355 Milyon (2000)

Bangkok Yüzölçümü;1,569 km²

BANGKOK:

Taylan’ın en büyük şehri ve başkentidir. 2010 nüfus sayımına göre 8,280,925’dir. Şehrin  Taycadaki tam ismi 166harften oluşmaktadır. Bu ad aynı zamanda dünyanınn en uzun yer adı olarak bilinmekte. 1782’de Kral I. Rama tarafından inşa edilmiştir. Güneydoğu Asya’nın  en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerindendir. Dünya Meteoroloji Örgütü Bangkok’un dünyanın en sıcak büyük şehri olarak tanımlamış. Her yıl milyonlarca insan gelmektedir turistlik açısından zengin bir ülke Asya’nın önemli turistlik şehirlerindendir. Lüks otellerin yeri Suhkumvit ve Sliom bölgelerinde yer alır.

Kho San Road bölgesinde sırt çantalı gezginler içinde uygun fiyata konaklama vardır. Bangkok’da 2 tane havalimanı bulunmakta Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı diğeri ise Don Mueang Havaalanı ise iç hat seferleri için kullanılmaktadır.

SUVARNABHUMİ ULUSLARARASI HAVALİMANI

15 Eylül’de sınırlı uçuş ile açıldı. 28 Eylül tüm Uluslararası ticari uçuşlar açılmıştır. Bangkok’a 25 km uzakta doğuda yer almakta.  2012 yılında 53 milyon yolcu ile dünyada yirminci Asya’da 6’ıncı işlek ve ülkede en işlek havalimanıdır. Yapımına 4 milyar dolar harcanmış. Ayrıca dünyanın en uzun uçuş kontrol kulesine sahip.

DON MUEANG HAVALİMANI

27 Mart 1914 tarihinde açıldı. İç hat seferleri hizmet vermekte.

BANGKOK ULAŞIM

Havaray; Eğer havaray’ı fazla kullanmıcaksanız tek kulanımlı kart alarak gidebilirsiniz mesafeye göre ücretler değişiyor 15-50 baht arası olmakta. Eğer bangkok’ta uzun bir süre kalcak ve Havaray’ı kullancaksanız Rabbit kart alabilirsiniz. Rabbit kartın avantajı her seferinde otomatlardan bilet alınmaması. Rabbit kartlara istediğiniz kadar baht yükleyebilirsiniz her kullanımda otomatik olarak kartın içindeki ücret düşmektedir.

Metro; Eğer metroyu çok fazla kullanıcaksanız sınırsız kullanımları almanızda fayda var. Günlük 120 baht 3 günlük 230 baht 30 günlük ise 1000 baht kadar ücret ödemeniz gerekmekte. Çok fazla metro kullanmıcaksa günlük jeton almanızı öneririz günlük jetonları gişelerden yada otomatlardan gideceğiniz yeri seçerek alıyorsunuz. Tek kullanımlık jetonların ücreti 15-50 baht arası kullanılmakta

Sean Saep Kanalı Tekneleri; Özellikle Khao San Road bölgesinde kalanlar için kullanışlı ulaşım trafikten uzak kolay ulaşım. Ücretleri 14-22baht arası olmakta.

Otobüs; Taksiler gibi otobüslerde trafikte uzun süre kalabiliyor bazende duraklara geç gelebilir Khao San Road bölgelerinde oturanlar için ekonomi bakımından uygun klimalı ve klimasız olarakta otobüsler var turuncu renkli otobüsler klimalı kırmızı beyaz ve mavi otobüsler klimasızdır. Klimalı otobüslerin ücreti 11-24 baht klimasızlar ise 7-8 baht ücret olmaktadır.

Taksi; Klimanı bagkok taksileri uzun yolculuklar için kullanışlıdır. Yeşil –sarı taksileri sürücüleri kendi araçlarıdır. Kırmızı-mavi değişik sürücüler tarafından kiralanmakta. Kırmızı –mavi taksiler standartları olmaktadır ama yeşil- sarı taksilerin standartlara pek uymamaktadır. Taksimetreler 35 baht’tan başlamakta ilk 2km’de dahil sonra ise km başına 5 baht eklenmektedir. Sıkışıklık olduğunda 6kmhız olduğunda dakikada 1.25 baht eklenmekte

Tuk-Tuk; Tuk-Tuk da turistlere fazla fiyat söylenmekte orda yaşayan kişiler fiyatları bildiğinden turistler deneyimsiz kaldığından fiyatları daha fazla söylemektedirler.

BANGKOK’DA GEZİLCEK YERLER

Yüzen Çarşı ; sabah 6’da akşam 10’da kapanıyor o yüzden erken gitmek gerekmektedir. Nehrin üzerine kurulmuş mahalleler oldukca etkileyici.

Zümrüt Buda Tapınağı; %95’i budist olan ülkede. Ortalama  400’ün üzerinde tapınak bulunmakta bazıları küçük bazıları büyük Zümrüt Buda Tapınağı küçük olsada içerisinde Zümrüt Buda Heykeli bulunmakta.

Yatan Buda Heykeli; 46 metre uzunluğuna 15 metre yüksekliğe sayip heykelin ayakları sadece 3 metre 5 metre genişliğine sahip.

Altın Buda Heykeli; 3 metre yüksekliğe ve 5.5 ton ağırlığına sahip. Heykel ilk 13.yy’da yapılmış. Eski zamanlarda hırsızlık çok olduğundan üstünü çimento ile kaplanmış ve 1955 yılında heykel taşınırken yere düşmüş ve üzerindeki alçı çatlamış ve unutulan saf altın Buda ortaya çıkmış. 

En uygun Bangkok uçak bileti

En Uygun İstanbul uçak Bileti

İstanbul Bangkok en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden BANGKOK uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet