Bingöl

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Bingöl Uçak Bileti

Bingöl Hakkında / Bingöl Uçak Bileti / Bingöl Online Uçak Bileti / Bingöl Uçak Seferleri

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Bingöl, yaklaşık olarak 265.000 nüfusludur. Yerleşimin MÖ 2000'li yıllarda başladığı düşünülen kente, il olduğu 1936'dan 1944 yılına kadar Çapakçur denilmekteydi. Karasal iklimin etkili olduğu Bingöl'de kışlar çok sert geçer, kar kalınlığı 3-4 metre civarındadır. Yaz aylarında da sıcaklık ve kuralık görülür. Genel bitki örtüsü çayır ve meralardan oluşuyor. Sebeterias Kalesi, Kiğı kalesi, Kral Kızı Kalesi gibi tarihi kalelere sahiptir. Doğa harikası Yüzen Ada, kar turizminin canlandığı Yolçatı Kayak Merkezi, heybetli bir manzaraya sahip Çır Şelalesi ve hastalara şifalı geldiği söylenen Kös Kaplıcaları şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerinden bazıları. Her türlü köfteyi iyi yapıyorlar, özellikle içli köfteyi. Keledoş, sorina pel, çiğ köfte, dolanger, löl ve mastuva gibi yerel yemekleri ile ünlüdür. Bingöl Havalimanı'nın bulunduğu kente her gün uçuş yapılmaktadır. Ulaşımda bölgenin dağlık ve kışların karlı oluşundan dolayı bu aylarda sorun yaşanabilmektedir. Adaklı, Genç, Kiğı, Solhan, Karlıova, Yedisu, Yaylıdere ve Bingöl il merkezi dahil 8 ilçesi vardır.

 

En Uygun Bingöl Uçak Bileti
 
İstanbul Bingöl'e en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İstanbul - Bingöl uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz.

 

Bingöl Havalimanı Havalimanı / Bingöl Havalimanı Airport

Bingöl Havalimanı, (IATA: BGG, ICAO: LTCU), Bingöl şehir merkezine 20 km uzaklıkta havaalanı.

1995 yılında inşaatına başlanılan ancak alt temel seviyesinde iken 2001 yılı genelgesiyle inşaatı yarım bırakılan mevcut pistin yaklaşma ve tırmanma koridorunda (bir yönde 9. km de dağ, diğer yönde dere) doğal manialar olması nedeniyle konvansiyonel boyutlarda projelendirilmesi mümkün olamadı.

Yeniden ihale edilen ve Haziran 2010'da bir daha inşaatına başlanan Bingöl Havalimanı 2013 yılında hizmete girdi.

Havalimanı Bingöl Şehir Merkezine yaklaşık 20 km mesafede, Çeltiksuyu köyü mevkiinde 1059 m rakımında arazi üzerinde yer almaktadır. Havalimanı arazisi için kamulaştırılan 1.061.000 m² alan dışında, 683.500 m² alan da hazineden tahsis edildi. Havalimanı toplam 1.744.500 m² arazi üzerine kurulmuştur.

 

Bingöl Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Bingöl'den Uçan Havayolları / Bingöl Uçak Seferleri

 

Pegasus Havayolları Bingöl Seferleri
Adana, Bodrum, Gaziantep
SunExpress Bingöl Seferleri
Antalya, İzmir
Türk Hava Yolları Bingöl Seferleri
Trabzon,
AnadoluJet Bingöl Seferleri
İstanbul, Ankara
 
Bingöl Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Bingöl İstanbul 1 saat 10 dk
Bingöl Ankara 1 saat 20 dk
Bingöl Antalya 1 saat 40 dk
Bingöl Izmir 1 saat 20 dk
Bingöl Adana 1 saat 00 dk
Bingöl Gaziantep  1 saat 10 dk
Bingöl Bodrum 1 saat 20 dk
Bingöl Trabzon 0 saat 40 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet