İSTANBUL HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Cezayir Uçak Bileti

İSTANBUL HAKKINDA

İstanbul 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İki kıta üzerine kurulmuş şehrin Avrupa kıtasında kalan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasıdaki bölümüne de Anadolu yakası denir. Ve bu iki yaka arasında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün de yapımına başlanmıştır. İki kıta arasında denizin altından tüp geçit ile ikiyi yakayı birbirine bağlayan Marmaray isimli tren ulaşımı vardır. Kentte yine iki yaka arasında vapur ve motorlarla ulaşım sağlanır. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul sırasıyla Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser bulunur. Şehirde Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Yerebatan Sarnıcı, Fener Rum Patrikhanesi, yüzlerce cami, kilise ve sinagog gezilebilir.
 
Farklı inanç gruplarından insanların yaşadığı İstanbul'da 3 semavi dine ait ibadethaneler bulunur. İstanbul'un en gözde yeri Boğaziçi'dir. Kentin ortasından akıp geçen boğazın güzelliklerine tekne turları yaparak şahitlik edebilirsiniz. Kent genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklim kuşağının etkisi altındadır. Ilıman bir iklimi vardır. Şehirde biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki havalimanından ulaşım sağlanır. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro ile ulaşım vardır. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ulaşım otobüs ya da taksiyle sağlanır. Kentte metro, hafif raylı sistem tramvay ve metrobüs ya da otobüs ve dolmuşlar ulaşım sağlanabilir. 34 plakalı İstanbul'a bağlı ilçeler ise şunlardır: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu
 
CEZAYİR HAKKINDA
Cezayir, ülkesiyle aynı ismi taşıyan Kuzey Afrika'nın Cezayir ülkesinin başkentidir. Yaklaşık 300 yıl Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde kalmasına rağmen şehirde daha çok Fransız sömürgeciliğinin izlerini görebilirsiniz. Eğer Fransýzca biliyorsunuz hiç zorlanmazsınız. Ana dili Arapça olmasına rağmen Fransızca da Cezayir'de en az Arapça kadar yaygın bir dildir. Afrikalı ama Fransa ve batılı izlerini taşıyan ve pek çok Avrupalının yaşadığı bir kenttir Cezayir.
 
Arapça Adalar anlamına gelen Cezayir'de özellikle liman ve çevresinde evler beyaz, pencereleri mavi boyalıdır. Bu yüzden kentin bir diğer adı da Beyaz Şehirdir. Cezayir'de UNESCO tarafından koruma altına alınan Kasbah Bölgesi, Hasan Paşa Sarayı, Camii el-Kebir, Camii el-Cedid, Kahveler Mahallesi, Notre Dame d'Afrique, Cervantes Heykeli, Güzel Sanatlar Müzesi, Kültür Sarayı, Hama Mahallesi, Safir Camisi gibi yerler gezilebilir. Kasbah Bölgesi, Barbaros Hayrettin Paşa zamanında tepede kurulan ve bugün UNESCO'nun koruma altına aldığı dar sokakları ve tarihi binalarıyla harika bir yerdir. Yine Fransızların yaptırdığı Notre Dame Kilisesi de en çok ziyaret edilen yerlerdir. Kiliseye teleferikle çıkabilirsiniz.
 
Cezayir'de kafe ve eğlence yerleri boldur. Kafe, restoran bar disko gibi çok sayıda eğlence yeri bulabilirsiniz. Didouche Mourad Caddesi, alışveriş konusunda en çok seçenek sunan yerdir. Cezayir'de Akdeniz iklimi görülür. Yazlar sıcak ve kurak geçer, ortalama 30 derece sıcaklık gece ise 20 derecelere kadar düşer. Kışın ise 10-15 derece sıcaklık ortalama vardır ve yağış görülür. Gezmek için en uygun zamanları ilkbahar ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları en ideal zamanlarıdır. Cezayir'in uluslararası uçuşları genelde Houari Boumediene Havalimanı üzerinden yapılır. İstanbul'dan direk uçuşlar vardır. Bu havaalanı şehrin güneydoğusundadır ve kent merkezine otobüs, metro ve taksi ulaşım vardır.
 
İstanbul Cezayir en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden CEZAYİR uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet