Kiev

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Kiev Uçak Bileti

Kiev Hakkında / Kiev Uçak Bileti / Kiev Online Uçak Bileti / Kiev Uçak Seferleri

Kiev Nüfusu; 2,804 milyon (2013)

Kiev Yüzölçümü; 839 km²

KİEV:

Kiev Ukranya’nın başkentidir ve en büyük şehridir.  Primary Chronicle tarihsel belgesinde Kiev şehrinin yerel bir yöneticisi olmadığını ve 9. yüzyıldan itibaren Hazar Türklerine haraç verdiklerini yazmaktadır. Diyaper kıyısına kurulmuş şehir Hazarlar mı yoksa Rus’ların tarafından mı kurulduğu hakkında sağlam bir bilgi olmamasına rağmen Kıyı Ev den geldiği zannedilmekte. Sambat, şehrin diğer ismidir. Kiev 250 sene Hazarlar, 260 sene Altınordu eğemenliğinde yaklaşık 500 sene Türkler tarafından yönetildi. Kiev'in nüfusu II. Dünya Savaşı yıllarında aniden 930.000'den, 180.000'e düşmüşse de 15 yıl içinde toparlanıp %513.5 artarak 1.104.334 olmuştur.[kaynak belirtilmeli] Şehrin son nüfusu 2.785.976’dır. Kiev'e tüm botanik bahçeleri ve parkların yeşerdiği, çiçek açtığı ilkbahar ve yaz ayları en güzel zamanlardır. Kiev karasal iklime sahiptir. Yazları çok nemşi geçer Kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Ocak, Şubat aylarında hava sıcaklığı 0'ın altına düşmektedir.

UKRANYA ULUSLARARASI HAVAALANI

Başkent Kiev’de bulunan havalimanı 199 yılında kurulmuştur ve uluslararası uçuşları bulunan Ukranya hava yolu şirketidir. Şirket 2000 yılında 5.4 milyon dolar elde etmiştir.

ULAŞIM

Metro; Metro oldukça derine yapılmıştır. Soğuk savaş döneminde halkın saldıralara karşı sığınması için yapıldığı söylenmektedir ve Metro dünya en büyük metrolarından biri olma özelliğine sahiptir. Tek kullanımlık jeton fiyatı 1.70 Grivna’dır

Taksi; Kiev’deki taksi fiyatları Türkiye’teki taksilere göre daha ucuzdur. Farklı olarak her tür araba taksi görevi üslenmektedir. Taksi kullanmak isterseniz resmi işaretli olanları tercih etmelisiniz.

Havaalanından şehre; havaalanı şehir merkezine uzaktır. Ulaşımı Marshurutka minibüsleriyle sağlayabilirsiniz. Skybuslede şehre ulaşabilirsiniz 1 saatte şehre varabilirsiniz. Daha rahat bir yolculuk isterseniz taksileri kullanabilirsiniz.

KİEV’DE GEZİLİCEK YERLER

Özgürlük Meydanı; Kiev'de görülmesi ve gezilmesi gereken yerlerin başında şehrin ünlü meydanı olan Özgürlük Meydanı. Bu meydan 10yy. kadar ormanlık alanmış. O yıllar yüksek koru olarak isimlendirilmiştir. Özgürlürk Meydanı Kiev için tarihi bir öneme sahiptir. Meydanda şehrin kurucularının herkeli yer alır.

Sofya Katedrali; Ukranya'da UNESCO Dünya Mirası Listesine giren ilk yapıdır. 1600'lere varana kadar Doğu katolik kilisesi tarafından kullanılmıştır. 1037 yılında yapılmış köklü bir yapıdır. 1934 yılında katedral müzeye dönüştürülmüştür.

Kyoto Parkı; Ukranya ve Japonya arasındaki dostluğun sembolüdür. Park, Ukranya geleneği ve Japon geleneğinin bir kombinasyonudur. Bu yüzden her detay ve dekorasyon derin sembolik anlamlar içerir.

Klov Sarayo; Kiev Müzesi olarak kullanılan yapı, bugün Ukranya Yüksek Mahkemesi olarak hizmet vermekte. Saray iç savaş sırasında yıkılmıştır ancak 1930 senesinde restore edilerek yeniden açılmıştır. 1756 yılında Klovskiy Sarayı olarak inşa edilmiştir.

Golden Gate; Altın kapı günümüzde halan varlığını sürdüren ender askeri mimari anıtlardan biridir. Kievliler bu kapıya Gökyüzü kapısı der Çünki güneş bu kapının üzerinden doğar bu yüzden şehir halkı bu kapının kendilerini karanlıktan ve ölümden koruduklarına inanırlar.1017-1024 tarihleri arasında inşa edildir.

İstanbul Kiev en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden KİEV uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet