Los Angeles Hakkında / Los Angeles Uçak Bileti / Los Angeles Online Uçak Bileti / Los

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Los Angeles Uçak Bileti

Los Angeles Hakkında / Los Angeles Uçak Bileti / Los Angeles Online Uçak Bileti / Los Angeles Uçak Seferleri

Los Angeles Nüfusu; 3,884 milyon (2013)

Los Angeles Yüz Ölçümü; 1.302 km²’

LOS ANGELES:

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya en büyük nüfuslu olan ve ABD hepsinde New York’ten sonra gelen en kalabalık 2. Şehri . Büyük Okyanus’un doğu kıyısında güney Kaliforniya’da kurulmuştur. Los Angeles yani Melekler şehri Hollywood, Disneland, USC School of Cinematic Arts  gibi bir çok büyük film sektörler bulunmakta zengin ve kültürel aktivitelerle dolu olduğundan ziyaretcilerin ilgisini fazlasıyla çekmetedir. 1902 yılında ilk sinama salonu buraya açılmış ve 1800’lü yıllarda petrol yatağı bulunduğu için hızla gelişme göstermiştir. Los Angeles tropikal iklim ve akdeniz iklimi yaşamaktadır o yüzden hiç bir zaman çok sıcak ya da çok soğuk geçmez yaz ayları aşırı derece sıcaklık olmaz kış ayları ise ılık ve az yağışlı geçmektedir 4 mevsim ziyaret edilebilir yaz ayaları şehir ziyaretci akınına uğrar. Türk Hava Yolları’nın direk uçuşuyla hafta sonraları seferler bulunmaktadır 13 saat 45 dakkikada varabilirsiniz.

LOS ANGELES ULUSLARARASI HAVAALANI

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Los Angeles şehrine hizmet veren havalimanı daha çok IATA kısaltması olan LAX adıyla bilinir. 2014 yılında toplam 70,622,212  yolcuya hizmet vermektedir. ABD’nin en işlek 2. Dünyanın ise 5. En işlek havaalanı olmuştur.

ULAŞIM

Havaalanından Şehre; Şehre otobüslerle gitmek isterseniz biraz yavaş olacaktır ve uzun bir yolculukluk yapıcaksınız taksiler ile gidebilirsiniz ama çok pahalı olabilir o yüzden ücretini sorarak binin.

Metro; 6 tane metro hattı bulunmaktadır. Blue Line, Expo Line, Gold Line, Green Line, Purple Line, ve Red Line vardır. Metro hizmeti sabah 05:00 – 00:00’da hizmet vermektedir.

Taksi; Havaalanından şehre taksi 45 $ tutmaktadır.

Araç Kiralama; Havaalanındaki terminal çıkıştığınızda araç kiralama levlalarını görebilirsiniz. Her araç kiralama servislerinin kendi levhalarının altından kalkmaktadır. Ve firma ücretsiz olarak firma merkezerina kadar taşımaktadır.

LOS ANGELES GEZİLİCEK YERLER

Hollywood; Los Angeles denince ilk akla gelen Hollywood’dur. Akademi ödüllerinin yapıldığı Dolby Tiyatorsu eski adıyla Kodak Tiyatrosu’da Hollywood’da yer alır. Büyük Hollywood yazısının resminide cekebilirsiniz. 1926’da inşa edilmiş El Captian Sineması ve Çin Tiyatrosunu’da gezebilirsiniz. Şehir merkezinden 12 km uzakta bulunan Hollywood’a Kırmızı metro hattı ile Hollywood/Highland durağından ulaşabilirsiniz.

Disneyland; Bu parka yediden yetmişe herkez gelebilir. Dünyaca ünlü çizgi film karakterlerin bulunduğu dünyaca ünlü park herkesi büyülemekte ve ziyaretcisi fazlasıyla vardır. 1955 yılında Walt Disney tarafından kurulan Disneyland Anaheim bölgesinde ve şehir merkezinin güneyinde yer almaktadır.

Universal Stüdyoları; Universal sahnelerini görmek istiyosanız bir saatlik turlara katılabilirsiniz. Südütyaları gezerken fiml setlerini ve filmde yapılan hilelerle ipucular vermektedir. Los Angeles’e gelip Universal Stüdyolarını gezmemek olmaz. Universal Stüdyolarına metrodan Kırmızı hatta Universal Studio Ctiy Station durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Beverly Hills; Los Angeles’in en zengin bölgesidir şehrin kalbide diyebiliriz ünlü isimlerin palmiya ağaçların ve lük arabaların olduğu bölgedir. Beverly Hills bölgesinde yer alan Rodeo Drive caddesinde bir çok lüks restoran ve lüks mağazalar bulunmaktadır. Ulaşım için şehir merkezine 19 LAX havaalanına 22 kilometre uzaklıkta bulunur Beverly Hills’e ulaşım aracı yoktur bu neden araç kiralamanız gerekmektedir.

Malibu; Los Angeles’in en temiz sahillerindendir ve kendine has dokusu ile farklı bir atmosferi vardır. Malibu plaji film yıldızlarının kaldığı bölgede bulunur. Yılın her döneminde söfrçüleri ağırlamaktadır. Malibuya ulaşım çok kısılıtlıdır o yüzden kendi aracınızla ya da araç kiralıyarak ulaşabilirsiniz.

 
İstanbul Los Angeles en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden LOS ANGELES uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet