Mardin

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Mardin Uçak Bileti

Mardin Hakkında / Mardin Uçak Bileti / Mardin Online Uçak Bileti / Mardin Uçak Seferleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi dokusuyla ünlü olan şehri Mardin, yaklaşık 775.000 nüfusa sahiptir.

Denize kıyısı olmamasına rağmen Karasal iklimin yanı sıra Akdeniz ikliminin de etkilerinin görüldüğü Mardin'de yaz ayları çok sıcak geçiyor ve genelde kuraklık var. Kış ayları bölge genelinde soğuk ve kar yağışlı ise de bölgenin ova kesimlerinde dağlık bölümüne oranla daha ılıman geçmektedir.

Mardin yeri itibariyle dünya tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan bir coğrafyadadır. Tarihi İpek Yolu'nun buradan geçmesinden dolayı şehirde kervansaraylar ve hanlar bulunuyor. Mardin'i diğer illerden ayıran en önemli özelliği ise çok sayıda inanışın yüzyıllarca burada hüküm sürmesidir. Süryani mimarisine örnek manastırlar, kiliseler, Artuklu mimarisini yansıtan medreseler, camiler ve Anadolu medeniyetlerine ait kaleler burada bulabileceğiniz mimari yapıların başında gelir. Mor Behnam Kilisesi, Meryemana Manastırı, Latifiye Camii, Harzem Medresesi, Erdemeşt Kalesi, Kız Kalesi, Melik Mahmut Camii gezilip görülmesi gelen bu eserlerden sadece bazıları.

Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe en kalabalıkları olmak üzere 9 ilçesi vardır. 1999 yılında kurulan Mardin Havalimanı'ndan yurt içi uçuşlar yapılabilmektedir. Şehir yurt içi ve yurt dışı tır taşımacılığının ana güzergâhlarından biridir.

 

En Uygun Mardin Uçak Bileti
 
İstanbul Mardinen uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İstanbul - Mardin uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 
 
Mardin Havalimanı / Mardin Airport
 
Mardin Havalimanı, (IATA: MQM, ICAO: LTCR), 1999 yılında hizmete başlamıştır. Mardin Havaalanının ana yerleşime uzaklığı 20 kilometredir. 3x21 iniş yolu 2500x36 boyutlarında olup beton kaplamadır. Sadece yurtiçi geliş-gidiş yapılmaktadır.Dış Hatlar Vardır Fakat Sefer Yoktur .Yolcuya açık alanlar 1736 metrekare olup 254 araçlık park alanına sahiptir. Kızıltepe - Mardin yolu üzerinde olup ana yerleşimden (şehir merkezinden) Otobüs, servis veya taksiyle ulaşılabilinir.Mardin Havaalanı 14 haziran 2011 tarihinde pistlerdeki tadilat çalışmalarından ötürü 2011 yılı sonuna kadar uçak trafiğine kapatılmıştır.Teknik Blok Yapılıp Kule Yenilenmistir.2014`un Temmuz Ayindan itibaren yeni terminale gecilmistir.
 
Mardin Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Mardin'den Uçan Havayolları / Mardin Uçak Seferleri
 
Pegasus Hava Yolları Mardin Seferleri
İstanbul, Antalya,
Türk Hava Yolları Mardin Seferleri
Bodrum,
AnadoluJet Mardin Seferleri
Ankara, Adana, Trabzon, Gaziantep,
 
Mardin Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Mardin İstanbul 1 saat 20 dk
Mardin Trabzon 1 saat 20 dk
Mardin İzmir 1 saat 30 dk
Mardin Gaziantep 1 saat 00 dk
Mardin Bodrum 1 saat 20 dk
Mardin Antalya 1 saat 40 dk
Mardin Ankara 1 saat 30 dk
Mardin Adana 1 saat 30 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet