Münih Nüfusu:

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Münih Uçak Bileti

 Münih Nüfusu:1.388.000


 Münih Yüz Ölçümü:310,4 km²

 
 Münih:Münih (Almanca: München), Berlin ve Hamburg'dan sonra Almanya'nın en büyük üçüncü kentidir. Bavyera eyâletinin en büyük şehri ve başkentidir. Avrupa Birliği'nin onikinci en büyük şehridir.Münih, Bavyera Alpleri'nin kuzeyinde ve İsar nehri kıyısında kurulmuştur. Şehri tanımlayan Slogan (Motto) uzun zaman Die Weltstadt mit Herz (yürekli dünyâ şehri) idi. Fakat son zamanlarda bu München mag dich (Münih seni seviyor) şekline dönüştü. Münih'in Almanca ismi München eski dilde 'keşişlerin yeri' anlamına gelen Munichen'den gelmektedir. Bu nedenle Münih'in armasında bir râhip vardır.Her yıl Eylül ayının son haftası ile Ekim'in ilk haftası düzenlenen ve binlerce turistin de ziyaret ettiği "Ekim Festivali" (Oktoberfest) adlı bira festivaline ev sahipliği yapar.


 Marienplantz (Meryem Ana Meydanı):Münih şehrinin kalbi Marienplantz ve çevresinde atar.Eski zamanlarda buğday pazarı ve düello alanı olarak kullanılan meydan günümüzde;müzeler,kafeler,dükkanlar ve kiliselerle çevrili,Münih`in en haraketli merkezi haline gelmiştir.Marienplantz Meydanı aynı zamanda pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapar.Bunlardan en dikkat çekici olanı"Mariensaule"yani Meryem Ana Sütunudur.Meriensaule birinci Maximilian tarafından kentin vebadan kurtuluşu üzerine inşa ettirilmiştir.Meydanda yer alan bir diğer anıt "Fischbrunnen"ise bir havuz üzerine kuruludur.Geçmişte,kasaplıkta çıraklıktan ustalığa geçenler ustalıklarını kutlamak için bu havuza atlarmış.


 Bavyerya Ulusal Müzesi:Ortaçağ`dan kalma görkemli bir binada yer alan müze Ortaçağ`dan 19.yüzyıla kadar uzanan muhteşem koleksiyonlara ev sahiplpiğ yapar.Müzede,günümüzde yok olmuş kilise,maastırve kule gibi yapılara ait Gotik taş yontuları,ahşap heykeller ve tablolar sergilenir.
 Alman Müzesi:Dünya`nın en büyük bilim ve teknoloji müzesi,aynı zamanda Münih kentinin en büyük müzesidir.Bir bilim ve teknoloji müzesi olmasına karşın oldukça eğlenceli şekilde tasarlanan müze yılda yaklaşık iki milyon ziyaretçiyi ağırlar.Müzede 50 farklı bilim ve teknoloji dalına ait 28.000`den fazla obje sergilenmektedir.


 Bayerische Motoren Werke:BMW Müzesi,1972 yılında ziyarete açılmıştır. Çağdaş mimarinin en etkileyici örneklerinden biri olan müzede,BMW Müzesi`nde teknolojik gelişmelerin yanı sıra,bu gelişmelere paralel olarak dünyada yaşanan önemli olaylar da anlatılmaktadır.


 Münih Havalimanı`ndan Şehir Merkezine Ulaşım:Havalimanından her 10 dakikada bir haraket eden S8 numaralı S-Bahn trenleri ile şehir merkezine kolayca ulaşabilirsiniz.
 Münih Kentinde İç Ulaşım:
 Metro(U-Bahn):U-Bahn yani Unterbahn,Almanya`da metroya verilen isimdir.Münih`te U1,U2,U3,U4,U5,U6,U7,U8 olmak üzere 8 U-Bahn hattı bulunur.U-Bahn,şehir içinde kullanabileceğiniz en hızlı ulaşım şeklidir.
 Otobüs:Münih,trafik problemi olmayan bir şehirdir bu nedenle ulaşımda otobüsü tercih edilebilir.Şehirde çok sayıda otobüs hattı mevcuttur ve otobüsler genellikle metro uada tren istasyonlarından yakın olmayan yerlere gitmek için kullanılır.

İstanbul Münih en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden Münih uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet