OTTAWA HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Ottawa Uçak Bileti

OTTAWA HAKKINDA

İngilizce ve Fransızca’nın eşit şekilde kullanıldığı Ottawa, Kanada’nın başkenti olmasının yanı sıra dördüncü büyük şehir olma özelliğine de sahiptir. Cografi konumun dört mevsimi bir arada yaşamaya uygun olduğu Ottowa’da karasal iklim hâkimdir. Yazların oldukça sıcak ve nemli geçtiği şehir merkezinde yıl boyunca değişken bir yağış sistemi görülmektedir. Ayrıca zaman zaman kar yağışına da rastlanır. Rideau Canal, Byward Market, Rideau Hall, Parliament Hill, Casino du Lac-Leamy, Alexandra Köprüsü, Bytown Müzesi, Doğal Tarih Müzesi, Bilim ve Teknoloji Müzesi, Savaş Müzesi ve Sanat Müzesi şehrin en çok ziyaret edilen turizm mekânları arasında bulunmaktadır.

İngiliz ve Fransız Mutfağının izlerinin görüldüğü Ottawa’da Çin, Hindistan ve İtalyan kültüründen izler görmekte mümkündür. Şehirde bulunan çeşitli restoranlarda farklı alternatifler bir arada sunulmaktadır. Ottowa Nehri’nin kıyısında yer alan işletmelerde çeşitli deniz ürünleri de servis edilmektedir. Şehirde sinema, restoran, kafe, alışveriş merkezi ve barlarının bulunduğu Byward Market en çok rağbet gören merkezlerdendir. Elgin Street gece yaşamının en hızlı ve hareketli olduğu saatlere ev sahipliği yapmaktadır. Bankalar Caddesi, Rideau Caddesi, The Glebe ve Sparks Caddesi alışverişin ve modanın nabzının attığı alanlar olarak bilinmektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler burada istedikleri tüm markaları bulabilmektedir. Her yıl düzenlenen; Uluslar arası Chamber Müzik Festivali, Dragon Boat Race Festivali, Uluslar arası Çocuk Festivali, Lale Festivali, Jazz Festivali ve Blues Festivali uzun süre hafızalardan silinmeyecek performanslara imza atmaktadır. Ottawa International Airport şehrin en önemli havaalanı olarak hizmet vermektedir.

 

İSTANBUL HAKKINDA

İstanbul 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İki kıta üzerine kurulmuş şehrin Avrupa kıtasında kalan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasıdaki bölümüne de Anadolu yakası denir. Ve bu iki yaka arasında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün de yapımına başlanmıştır. İki kıta arasında denizin altından tüp geçit ile ikiyi yakayı birbirine bağlayan Marmaray isimli tren ulaşımı vardır. Kentte yine iki yaka arasında vapur ve motorlarla ulaşım sağlanır. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul sırasıyla Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser bulunur. Şehirde Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Yerebatan Sarnıcı, Fener Rum Patrikhanesi, yüzlerce cami, kilise ve sinagog gezilebilir.

 
Farklı inanç gruplarından insanların yaşadığı İstanbul'da 3 semavi dine ait ibadethaneler bulunur. İstanbul'un en gözde yeri Boğaziçi'dir. Kentin ortasından akıp geçen boğazın güzelliklerine tekne turları yaparak şahitlik edebilirsiniz. Kent genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklim kuşağının etkisi altındadır. Ilıman bir iklimi vardır. Şehirde biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki havalimanından ulaşım sağlanır. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro ile ulaşım vardır. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ulaşım otobüs ya da taksiyle sağlanır. Kentte metro, hafif raylı sistem tramvay ve metrobüs ya da otobüs ve dolmuşlar ulaşım sağlanabilir. 34 plakalı İstanbul'a bağlı ilçeler ise şunlardır: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu
 
İstanbul Ottawa en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden OTTAWA uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet