PİTTSBURGH HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Pittsburgh Uçak Bileti

PİTTSBURGH HAKKINDA

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletine bağlı olan Pittsburgh, bu eyalette Philadelphia’nın ardından en büyük ikinci şehir. Ayrıca Allegheny Vilayeti’nin de yönetim şehri konumundadır. Pittsburgh’un nüfusundan bahsederken 3 farklı rakam verebiliriz. Öncelikli olarak şehrin merkezinde yaşayanların sayısı 350 bin civarında, buna civar getto ve mahallelerde yaşayanları ekleyince nüfus yaklaşık 1 milyon 750 bin rakamına çıkıyor. Pittsburgh Metropolitan Bölgesi adı denilen ve sınırları Ohio, Batı Virginia’ya kadar ulaşan bölge ise yaklaşık 2.5 milyon nüfusa sahiptir.

Nemli karasal iklimin görüldüğü Pittsburgh’da iklimin nemli subtropikal iklime geçiş yaptığı da görülüyor. Kışlar soğuk, bulutlu ve ara sıra kar yağışlı, bahar ve sonbaharda yağmurlu, yazın ise sıcaklık diğer mevsimlere göre daha yüksektir. Burayı ziyaret için en ideal ay Temmuz ayı, ortalama sıcaklık 23 derece. Çelik endüstrisinin gelişmiş olması nedeniyle Çelik Şehri, şehirde bulunan köprülerin çokluğu nedeniyle de Köprüler Şehri deniliyor. Benedum Center, Heinz Hall fort he Performance gibi kültürel etkinliğe katılabileceğiniz birçok yer var. Pittsburgh halkının en çok sevdiği sporların başında beyzbol geliyor, Pirates beyzbol, Steelers Amerikan Futbolu ve Penguins de şehrin NHL yani hokey ligindeki en önemli temsilcileri.

 

İSTANBUL HAKKINDA

 İstanbul'un 14 milyon nüfüsu ile Türkiye'nin en kalabalık ve gelişmiş şehridir. İki kıta'nın üzerine kurulmuş Avrupa Yakası ve Asya Yakası olup Asya Yakası aynı zamanda Anadolu Yakası'da denir. Ve bu iki Yaka'nın arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü ile bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün (Yavuz Sultan Selim) yapımına başlanmıştır. İki Yaka arasında denizin altından geçen Marmaray isimli Tren ulaşım'ı da bulunmaktadır. Kent'te yine iki Yaka arasında vapur ve araç vapurları ile ulaşım sağlanabilir. Dünya'nın en eski kentlerin'den birisi olan İstanbul sırası ile Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğuna Başkent'lik etmiştir. Bu yüzden çok sayıda tarihi eserler bulunmakta. İstanbul Şehrin'de SultanAhmet, Eyüp, Dolmabahçe Sarayı, Haliç, Ayasofya, Süleymaniye Camileri, Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı, Bağdat Caddesi, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Su Kemerleri, Taksim Meydanı, Fener Kum Patrikhanesi, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı, Yerebatan Sarayı, Yüzlerce Cami'ler ve Kilise'ler gezilebilir.

Farklı inanç grubların'dan insanların yaşandığı İstanbul şehrin'de 3 adet semavi din'e ait ibadethaneler bulunmakta. İstanbul'un gözde yeri Boğaziçidir. Kent'in ortasın'dan akıp geçen boğaz'ın güzelliklerine tekne turu yaparak görebilirsiniz. Kent genel olarak Akdeniz ve Karadeniz iklim kuşağı'nın etkisi altındadır. Ilıman bir bölge'dir. Şehir'de Biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu Yakasında bulunan iki adet havalimanı ulaşımı vardır. Avrupa Yakası'ndaki Atatürk Havalimanı'na Metro,Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım vardır. Anadolu Yakas'ındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım sağlanabilir. Kent'te Metro, Taksi, Metrobüs, Otobüs ve Dolmuşlarla'da ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul'a bağlı ilçeler : Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beyoğlu, Yenibosna, Beylikdüzü, Florya, Güngören, Ataşehir, Büyükçekmece, Sancaktepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Kadıköy, Kağıthane, Maltepe, Küçükçekmece, Şile, Üsküdar, Arnavutköy, Beykoz, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Tuzla, Başakşehir, Beşiktaş, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Bayrampaşa, Eyüp, Sultanbeyli, Sultangazi, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Şişli

 
İstanbul Pittsburgh en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden PİTTSBURGH uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet