SAMARA HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Samara Uçak Bileti

SAMARA HAKKINDA

Rusya’nın Avrupa topraklarında yer alan kenti Samara, Volga ve Samara nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuştur. Samara Oblastı’nın başkenti olan şehir, ülkenin en büyük; ekonomi, sanayi, ticaret ve kültür merkezi kentlerinden birisidir. Samara’yı farkedilir kılan olgu; Rusya’nın uzay keşifleri programına verdiği destektir. Çünkü Rusya’nın bu konudaki en önemli kuruluşu Samara Devlet Havacılık ve Uzay Üniversitesi bu şehirdedir. Volga Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Samara, tarihte ilk kez 14. yüzyılda İtalyan tüccarların haritalarında bir liman kenti olarak işaretlenmiştir. 1586 yılında, şehirdeki ticaretin güvenliği için bir kale inşa edilmiş ve Samara ticari açıdan yıldan yıla gelişme göstermiştir.

Kent 1935-1991 yılları arasında ‘Kuybyşev’ adını taşımıştır. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Rusya’nın batı bölgelerindeki önemli fabrikaları Samara’ya taşınmış, o dönemde kent; siyasi, ekonomik ve ticari merkez olarak büyük bir önem kazanmıştır. Hatta Stalin’in, Nazi işgali sırasında Moskova’yı işgalcilere bırakıp, Samara’yı geçici başkent ilan etme fikirleri tarihe not düşülmüştür. Resmi olarak ilan edilmese de şehir, savaş döneminde ülkenin yedek başkenti olarak kullanılmıştır. Samara; Stalin’in, Kremlin’deki çalışma ofisine benzer nitelikte inşa edilen ve yerin 37 m. altında bulunan gizli karargahına da ev sahipliği yapmaktadır.

Savaş yıllarından sonra ticari önemi artmaya devam eden ve hızla büyüyen şehir; petrol, gaz, otomotiv, uzay teknolojileri, inşaat ve gıda sektörleri öncelikli olarak, bugün Rusya’nın 10 gelişmiş şehri arasında yer almaktadır. Samara; festivalleri, müzeleri; tiyatro, bale ve opera etkinlikleri ile ülkenin en canlı kültür ve sanat kentidir. Klodt Malikanesi, Jigulyovskoe Bira Fabrikası, Samarskaya Luka Milli Parkı ve Volga Nehri şehrin başlıca turistik gezi duraklarıdır. Samara’da karasal iklim hüküm sürmektedir. Şehirde bulunan Kurumoch Uluslararası Havaalanı kentin 35 km. kuzeyindedir.

 

İSTANBUL HAKKINDA

 İstanbul'un 14 milyon nüfüsu ile Türkiye'nin en kalabalık ve gelişmiş şehridir. İki kıta'nın üzerine kurulmuş Avrupa Yakası ve Asya Yakası olup Asya Yakası aynı zamanda Anadolu Yakası'da denir. Ve bu iki Yaka'nın arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü ile bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün (Yavuz Sultan Selim) yapımına başlanmıştır. İki Yaka arasında denizin altından geçen Marmaray isimli Tren ulaşım'ı da bulunmaktadır. Kent'te yine iki Yaka arasında vapur ve araç vapurları ile ulaşım sağlanabilir. Dünya'nın en eski kentlerin'den birisi olan İstanbul sırası ile Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğuna Başkent'lik etmiştir. Bu yüzden çok sayıda tarihi eserler bulunmakta. İstanbul Şehrin'de SultanAhmet, Eyüp, Dolmabahçe Sarayı, Haliç, Ayasofya, Süleymaniye Camileri, Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı, Bağdat Caddesi, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Su Kemerleri, Taksim Meydanı, Fener Kum Patrikhanesi, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı, Yerebatan Sarayı, Yüzlerce Cami'ler ve Kilise'ler gezilebilir.

Farklı inanç grubların'dan insanların yaşandığı İstanbul şehrin'de 3 adet semavi din'e ait ibadethaneler bulunmakta. İstanbul'un gözde yeri Boğaziçidir. Kent'in ortasın'dan akıp geçen boğaz'ın güzelliklerine tekne turu yaparak görebilirsiniz. Kent genel olarak Akdeniz ve Karadeniz iklim kuşağı'nın etkisi altındadır. Ilıman bir bölge'dir. Şehir'de Biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu Yakasında bulunan iki adet havalimanı ulaşımı vardır. Avrupa Yakası'ndaki Atatürk Havalimanı'na Metro,Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım vardır. Anadolu Yakas'ındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım sağlanabilir. Kent'te Metro, Taksi, Metrobüs, Otobüs ve Dolmuşlarla'da ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul'a bağlı ilçeler : Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beyoğlu, Yenibosna, Beylikdüzü, Florya, Güngören, Ataşehir, Büyükçekmece, Sancaktepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Kadıköy, Kağıthane, Maltepe, Küçükçekmece, Şile, Üsküdar, Arnavutköy, Beykoz, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Tuzla, Başakşehir, Beşiktaş, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Bayrampaşa, Eyüp, Sultanbeyli, Sultangazi, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Şişli

 
İstanbul Samara en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden SAMARA uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet