Saraybosna Hakkında / Saraybosna

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Saraybosna Uçak Bileti

Saraybosna Hakkında / Saraybosna Uçak Bileti / Saraybosna Online Uçak Bileti / Saraybosna Uçak Seferleri

Saraybosna Nüfusu; 619.030 (2007)

Saraybosna Yüzölçümü; 141,5 Km²

SARAYBOSNA:

Tarihi 13.yy Kadar uzanan Saraybosna 15.yy Osmanlı İmparatorluğunun himayesi altına girmiştir 400 yıl boyunca Osmanlı imparatorluğu yönetmiş Bu nedenle Saraybosnada Osmanlı mimarisi ve kültürleri çok fazla vardır. 1914 yılında 1. Dünya Savaşı’nın başlamasına sebeb olarak gösterilen Arşidük Franz Ferdinand’ın Gavrilo Princip tarafınfan suikasti bu kennte gerçekleşti. Müslümanlık, Katoliklik, Ortodosluk, ve Musevillik yüzyıllar boyunca bir arada yaşamışlardır o yüzden  Saraybosna’ya Avrupanın Kudüs’ü olarak kabul edilir. Saraybosna Bosna  bölgesinin Dinar Alpleri’yle çevrili Saraybosna Vadisi içerisinde Miljacka Nehri’nin çevresine kurulmuştur. 1990 yılında yaşanan savaş yüzünden halk çok acı çekmiştir bügün Yugoslavya’dan bağımsızlığını kazanmıştır.

SARAYBOSNA ULUSLARARASI HAVALİMANI

Butmir Havalimanı olarak bilinen Bosna-Hersek’deki en büyük havalimanıdır. Havalimanı Saraybosna yakınlarındadır ve güneybatısında yer almaktadır. 1996 yılında 25,000 2006 yılında ise Saraybosna havaalanı üzerinden 466.186 yolcu sefer yapmıştır. 2010 yılı sonunda ise 563.266 ulaşmıştır. Savaş sırasında sadece insanı yardım için kullanılmış ve tekce iniş kalkış izni veriliyodu. 1996 tarihinde tekrar restore edilerek halka açılmıştır. 2005 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi 1 milyon yolcu altında en iyi  havalimanı ödülü verilmiştir.

ULAŞIM

Saraybosna küçük şehir olduğundan yürüyerek çoğu yer gidebilirsiniz ançak yürümek istemesseniz;

Havaalanından şehir merkezi; Merkeze otobüsle gitmek isterseniz saat başı kalkan Başçarıya giden otobüsleri kullanabilirsiniz ücreti 4BAM’dır. Havaalanı tramvaylarına binmek için biraz yürümeniz gerekmektedir ücreti ise 2BAM’dır. Taksi ilede 20-25 dakkada ulaşabilirsiniz trafiğe görede değişebilmekte ücreti ise 30BAM’dır taksicinin taksimetreyi açtığından emin olun.

Taksi; 10 kilograma kadar ücretsiz bagaj hakkınız vardır açılış ücretleri açılış ücreti 2BAM’dır kilometre başınada 1BAM eklenmektedir.

Tramvay; Şehirde 6 tane tramvay hattı bulunmaktadır şehirde tramvay hattı gelişmiştir çoğu yere tramvay ile ulaşabilirsiniz.

Otobüs; Şehir içi ulaşımda sık sık kullanılmaktadır. Genellikle tramvayların ulaşamadığı noktalara gitmek için kullanılır. 06:00’dan gece 23:00  saatleri arası çalışmaktadır.

 Minibüs; Saraybosna tepeler üzerine kurulduğundan tramvay ve ya büyük otobüsler giremez ve bu yönden minibüsler oldukça kullanışlıdır.

SARAYBOSNA GEZİLİCEK YERLER

Umut Tüneli; 1993 yılında Bosna kuşatması sırasında halkın ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı 4 ay da 24 saat hiç durmadan kazılan tünel 800 m. Uzunluğunda

Baş Çarşı; 15.yy inşa edilmiş Osmanlı çarşısıda olarakta bilinir bir çok Osmanlı eserlerini bu çarşıda görebilirsiniz. 19.yy çıkan yangında büyük zarar görüp küçülüp orjinalliğini kaybetsede halan şehrin en önemli bölgesidir.

Sebil; Taş ve ahşaptan yapılmadır ve şehrin simgesidir Osmanlı eserlerinden güzel bir çeşmesi vardır ve etrafta dinlenip mola verceğiniz bir çok nokta vardır. Bu çeşmenin bir benzerini Belgrad’da yapıldı ve Aziz Louis’in 250. Doğum günü anısına Amerikaya hediye edilmiş ve Ankara’da bir benzeri bulunmakta.

Gazi Hüsrev Bey Cami;  Cami ismini Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Beyden almıştır kubbesi 27 metredir Mimar Sinan tarafından yapılmış Saraybosna’da önemli Camilerden biridir.

En uygun Saraybosna uçak bileti

En Uygun İstanbul uçak Bileti

İstanbul Saraybosna en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden SARAYBOSNA uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet