STUTTGART HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Stuttgart Uçak Bileti

STUTTGART HAKKINDA

Otomobil deyince ilk akla gelen şehirlerden birisidir Stutturgart. Ünlü Alman otomobil markası Mercedes’in doğduğu ve üretiminin yapıldığı şehir olarak da bilinir. Stuttgart aynı zamanda Baden-Württemberg eyaletinin de başkentidir. Mercedes Bosch gibi ünlü Alman markalarına ev sahipliği yapar. Zaten Mercedes-Benz ve Porsche Müzesi şehrin önemli müzeleridir. Kentte ayrıca Wilhelma Hayvanat Bahçesi, Schlossplatz Meydanı, Yeni Saray, Eski Saray, Markplatz Meydanı, Schloss Solitude Sarayı, Rathaus Belediye Binası gibi yerler gezilebilir. Otomobil müzeleri gerçekten de görülmeye değer. Kentin tarihi merkezinde eski Sarayı, ya da 18. Yüzyılda yapılan Neues Schloss yani yeni Sarayı gezebilirsiniz. Kentin simgesi Televizyon Kulesi ve Kara Orman’a yapılan şarap bağları turları da değişik gezi alternatifleri olabilir. Kentte diğer Alman şehirlerinde olduğu gibi ulaşım ağı gelişmiştir. Toplu ulaşımla her yere gidebilirsiniz. Taksi bulmakta da sorun yaşamazsınız.

Stuttgart’ı gezmek için en ideal zaman yaz aylarıdır. Ya da Nisan-Mayıs ile Eylül ayı sonuna kadar gezebilirsiniz. Ekim ayıyla birlikte artık havalar soğur. Yazın yağışlar kışa göre biraz daha az. Kışın hem soğuk hem de yağışlık hava gezmenizi zorlaştırabilir. Stuttgart’ta tek havayolu bulunuyor. Leingfelden-Echterdingen Havalimanı’ndan kent merkezine tren yoluyla rahatça gidebilirsiniz. Ayrıca yine şehir merkezine otobüs hattı da bulunur.

 

İSTANBUL HAKKINDA

İstanbul 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İki kıta üzerine kurulmuş şehrin Avrupa kıtasında kalan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasıdaki bölümüne de Anadolu yakası denir. Ve bu iki yaka arasında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün de yapımına başlanmıştır. İki kıta arasında denizin altından tüp geçit ile ikiyi yakayı birbirine bağlayan Marmaray isimli tren ulaşımı vardır. Kentte yine iki yaka arasında vapur ve motorlarla ulaşım sağlanır. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul sırasıyla Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser bulunur. Şehirde Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Yerebatan Sarnıcı, Fener Rum Patrikhanesi, yüzlerce cami, kilise ve sinagog gezilebilir.
 
Farklı inanç gruplarından insanların yaşadığı İstanbul'da 3 semavi dine ait ibadethaneler bulunur. İstanbul'un en gözde yeri Boğaziçi'dir. Kentin ortasından akıp geçen boğazın güzelliklerine tekne turları yaparak şahitlik edebilirsiniz. Kent genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklim kuşağının etkisi altındadır. Ilıman bir iklimi vardır. Şehirde biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki havalimanından ulaşım sağlanır. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro ile ulaşım vardır. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ulaşım otobüs ya da taksiyle sağlanır. Kentte metro, hafif raylı sistem tramvay ve metrobüs ya da otobüs ve dolmuşlar ulaşım sağlanabilir. 34 plakalı İstanbul'a bağlı ilçeler ise şunlardır: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu
 

 

İstanbul Stuttgart en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden STUTTGART uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet