Washington DC Hakkında / Washington DC Uçak Bileti / Washington DC Online Uçak Bileti / Washington DC Uçak Seferleri

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Washington-DC Uçak Bileti

Washington DC Hakkında / Washington DC Uçak Bileti / Washington DC Online Uçak Bileti / Washington DC Uçak Seferleri

Washington DC Nüfusu; 658.893 (2014)

Washington DC Yüz Ölçümü; 176,Km²

WASHİNGTON DC:

1Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Makkemesi, Dünya Ülkelerinin Büyükelçilikleri, bakanlıklar gibi bütün federal grublar bu kentte yer alır. DC’nin kısıtlaması District of Columbia’dır. Maryland ve Virginia eyaletleri arasında yer almaktadır. Direk olarak devlete bağlıdır kendi başına eyalet deildir ve hiç bir eyalet sınırının içersinde değildir. Kenti kongrede temsil eden kongre üyesi bulunmaktadır ama bu kongre üyelerinin oy hakkı bulunmamaktadır. Kentin hiç bir eyalete bağlı olmadığından büyük bir ayrıcalığa sağlıcağı düşüncesiyle District of Columbia statüde bir bölge olarak kabul edilmiş. Kentin belediye başkanı vardır ama valisi yoktur bölgeyi temsil eden bir senatörde bulunmamaktadır bu nedenle Washigton DC kenti dünyada başka örneği bulunmayan statüye sayip. Bölge sakinlerinin 1961 yılında Anayasa’nın 23’üncü maddesi yapılan değişikliğine kadar. Başkan seçimlerinde oy hakkı bulunmuyor.

RONALD REAGAN HAVAALANI

Eski adı Washington Ulusal Havaalanı Başkan Ronald Reagan onurlandırmak için 1998 yılında değiştirildi. 2015 yılında sona eren 12 aylık dönemde havaalanı 21.195.775 yolcuya hizmet vermiştir. Havaalanının kurumsal özel jet trafiği için gümrük tesisleri vardır.

ULAŞIM

Havaalanından Ulaşım; Havaalanı şehre 43 km uzaklıkta taksi ile şehre gidebilirsiniz 70-85$ tutarbilir. Bunun dışında Shared Van servisinide kullanabilirsiniz kişi başı 30$ tutmakta.

Metro; Birbirleriyle kesişen 5 hat bulunmakta hepsi ayrı renklerle ayrılmış. Metro ücretlendirme sistemi değişken günlük hatta saatlik olabilir 1.60-2.75$. Metroda kesinlikle yemek veya içecek yasak tutuklananlar bile olmuştur. Pazatesi -  Perşembe arası 5.00-00.00 Cuma 5.00-03.00 Cumartesi 07.00-03.00 Pazar  07.00-.03.00 arası olmaktadır.

Metrobüs; Metro ya da Circulator gibi ulaşım araçlarıyla ulaşımıyacak yerle gitmek için ideal ulaşım aracıdır. Metrobüs  rota haritasında yazmayan yerlerde de durabilir.Uzak ve yakın banliyölere ulaşmak içinde idealdir.

Circulator Bus; Turistler için kullanışlı ulaşım aracı sabit ücreti ve rotaya sayip olduğundan kullanışlı. Bütün hatlar 10 dakikada bir başlamakta ve ücreti 1$

Taksi; Kentte küçük taksi işletme yerleri bulunuyor büyük işletme yerlerinden bazıları; D.C. Yellow Cab, American Cab Association taksiler çeyrek kilometre için 3$ almakta şehir içi ödenicek maksimum ücret 19$’dır.

WASHİNGTON’DA GEZİLCEK YERLER

Beyaz Saray; Birleşmiş Milletlerin Başkanlığına ev sayipliği yapmıştır ve 1800 yıllarda tamamlanmıştır. 132 odası vardır. Altı, Hektar büyüklüğünde yer almaktadır Georgian stilindedir.

Pentagon; Dünyanın en büyük ofisidir. Dışarıdaki Pentagon anıtı ziyarete açıktır 11 Eylülde hayatını kaybedenler anısına yapılmıştır. Ziyaret için rezervasyon yapılmalıdır bu süre. 14-90 gün arası sürmektedir.

Amerika Kongre Binası; 1800’den beri Amerika Birleşik Devletlerin kanunlarının yazıldığı yerdir ve hükümet adına bir çok büyük karar burada alınmıştır.

Lincoln Anıtı; 13,4 metre yüksekliğinde anıttır. En çok saygı gösterilen anıttır 4 Martta göreve gelen Abraham Lincoln resmi olarak köleliği bitirmiştir 14 Nisan 1865 yılında tiyatro salonunda suikaste uğramış ve ertesi günü yaşamını yitirmiştir onun anısına 1922 yılında anıtı dikilmiştir.

En Uygun Washington-DC Uçak Bileti
En Uygun İstanbul uçak Bileti
 
İstanbul Washington-DC en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden WASHİNGTON-DC uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet