Milano Nüfusu:

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Milano - İstanbul Uçak Bileti

Milano Nüfusu:1.310.000

Milano`nun Yüz Ölçümü:2.370 km²

Milano:

Bu metropoliten bolgenin yuzolcumu Italya'da en buyukdur. Nüfus bakimindan Milano metropoliten alan nüfusu yaklasik 7.400.000 kisi olup Avrupa'nin en buyuk metropoliten alanidir.

Milano İtalya'nin ve avrupa'nın en gelişmiş ve en zengin şehirlerinden biridir. Otomotiv ve Moda sektörü şehrin en önemli gelir kaynağıdır.

Şehrin merkezinde dünyanın en büyük Gotik tarzdaki katedrali olan Duomo di Milano, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittoria Emanuele II ve dünyanın en büyük tiyatro binalarından La Scala bulunur.

Duomo:

Milano'nun merkezinde adını verdiği Piazza Del Duomo meydanında bulunur. 11.700 m² yüzey alanı ve 440.000 m³ lük hacimle İtalya Cumhuriyeti'nin en büyük ve 45 metre yüksekliğindeki ana nef ile Vatikan'da bulunan Aziz Petrus Bazilikasından sonra İtalya yarımadasının en yüksek ikinci kilisesidir.

Katedralin yapımına 1386'da başlanmış ve ancak 500 yılda tamamlanmıştır.

Santa Maria delle Grazie Basilica: Unesco Dünya Kültür Mirası olan bazilika, özellikle görkemli kubbesiyle rönesans döneminin önemli mimari eserlerinden biri. Bu bazilikanın en önemli özelliği Leonardo da Vinci’nin kimilerine göre başyapıtı sayılan ünlü “Son Yemek” (ing. Last Supper, it. ‘Cenacolo Vinciano) eserinin bulunması. 

La Scala:

İtalya'nın Milano kentinde bulunan ve dünyanın en tanınan opera binalarından biri. 3 Ağustos 1778'de Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala adı altında Salieri'nin Europa riconosciuta operası ile açılmıştır.

Sezonun 7 Aralık Aziz Ambrose gününde açılması gelenek haline gelmiştir. Tüm temsiller mutlaka gece yarısından önce biter. Uzun süren temsiller için başlangıç saati erkene alınır. Oyun başladıktan sonra gelen izleyiciler bilet almış olsalar bile içeri alınmazlar.

San Siro (Stadio Giuseppe Mezza): 80.000 kişinin biraz üzerinde kapasitesiyle İtalya’nın en büyük, Avrupa’nın da yedinci büyüğü olan stadın resmi adı Stadio Giuseppe Mezza. Yaygın kullanılan San Siro ismi ise bulunduğu semtin adından gelen bir hitap. Ac Milan ile İnter Milan tarafından ortak kullanılan bu futbol madebi bu özelliğiyle Dünya’ya örnek bir şehirleşme fikri sunuyor. Birbirleriyle yaptıkları derbi Dünya’nın sayılı maçlarından olan, son derece fanatik ve ateşli taraftar gruplarına sahip bu iki dev takımın tek bir stadı dönüşümlü kullanmaları sadece futbol dostluğuna değil şehircilik konusuna da Dünya’ya örnek. San siro 1926 yılında açılmış, 1942 ve 1945 yıllarında yenilenmiştir. 1955’te kapasite 100.000’e çıkarılmış, sonradan tekrar küçültülmüştür. UEFA Stadyum kurallarına göre 5 yıldızlı olan yapının ana isim sahibi zamanında her iki takımda da oynamış bir futbolcudur. Şu anda İnter Milan Guiseppe Meazza Stadyumu ismini, AC Milan ise San Siro ismini kullanıyor.

Milano’da Ulaşım:Milano’da da tıpkı diğer İtalya şehirlerinde olduğu gibi yaygın bir otobüs ağı ve tren ulaşımı çok sık kullanılmaktadır. Avrupa şehirlerinde özellikle de İtlaya’da tren bizdeki gibi değil. Çok daha konforlu, rahat ve hızlı. Bu nedenle Milano’da ulaşımınızı gerçekleştirmek için trenleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz.Peki İstanbul’dan Milano’ya ulaşım nasıl?

Türkiyeden Milanoya Ulaşım:En kolay ulaşım aracı elbetteki uçakla. İstanbul’dan Milano’ya ulaşım son derece basit. Çünkü Türk Hava Yolları‘nın şehre direkt uçuşları oldukça sık. Bunun yanında bazı yabancı hava yolu şirketleri de İstanbul aktarmalı Milano uçuşları gerçekleştirmektedirler. Bunları da tercih edebilirsiniz. Milano İstabul arası uçakla 2 saat sürmektedir.Peki havaalanından şehir merkezine ulaşım nasıl?

Milano Malpense Havaalanı:Burası Milano’da yer alan en büyük hava alanıdır. Malpensa hava alanının şehir merkezine uzaklığı ise 40 km. dir. Türkiye’den kalkan tüm uçuşlar direkt ya da aktarmalı hepsi bu hava alanına iner.

İstanbul Milano en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden Milano uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet