Porto Hakkında / Porto

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Porto - İstanbul Uçak Bileti

Porto Hakkında / Porto Uçak Bileti / Porto Online Uçak Bileti / Porto Uçak Seferleri

Porto Nüfusu: 327.539 (2005)

Porto Yüzölçümü: 41,42 Km²

PORTO:

Porto, Portekizin kuzeyinde Rio Douro nehrinin ağzında yer almaktadır. 2005 yılında nüfusu 327.539’dur. Rio Douro nehrinin kuzey yakasında bulunan şehir merkezi 1996 yılında Unesco tarafından dünya mirasına girmiştir. Şehir Roma İmpartorluğunun, karakolu olduğu döneme kadar dayanıyor. Porto’nun en çok ihraç malı Porto şarabıdır. Bu özel şarap için yetiştirilen üzüm çeşitleri Rio Douro’da yetiştirilen üzümler kapsamaktadır. Porto şarabı 1756 yılında çıkarılan yasada Porto şarabının içerisindeki üzüm çeşidi saklanmaktadır. Porto şehrini 71’den 997’e kadar müslümanlar tarafından kontrol edilmektedir. Porto’nun futbol klüpleri FC Porto ve Boavista Porto portekizin birinci liginde oynamaktadır. Bir ayrı kulübüde SC Salgueiros’da Porto şehrinin bilindik takımlarındandır. Şehir latince ismi ise Portus Cale’dir. Porto’da akdeniz iklimi görülmektedir Yazları 15 °C ve 25 °C  olabilmektedir ama sıcak dalgaları ile 35 °C kadar cıkabilmektedir. Yazları ılık, kuru kışları ise yağmurlu geçmekte. Portoya gidilicek en uygun zamna Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Ekim aylarıdır.

Francisco Sá Carneiro Havalimanı

Porto merkezin 8 km uzaklığında bulunmakta. Portekizin uluslararası havalimanıdır. Ülkenin en işlek ikinci havalimanıdır.

ULAŞIM

Otobüs; Şehir içi otobüs seferlerini STCP tarafından sağlanmaktadır. Otobüs hatlarının bir çoğu metro ile bağlıdır. Otobüsler ile şehrin en uzak noktasına kadar gidebilirsiniz. Otobüs biletlerini ise metolardan yada otobüs duraklarınaki otomatlardan alabilirsiniz.

Metro; metrolarda toplamda 6 adet hat bulunmak A,B,C,D,E ve F ile adnlandırılmıştır. Biletlerinizi ise metrolarda bulunan otomatlardan alarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ücretleri ise tek kullanımlık 1.20 Euro bir günlük ise 7 Euro bir aylık ise 30.10 Euro’dur

Bisiklet; Porto şehrinde bisiklet ulaşımı fazladır. Şehirde bir çok bisiklet kiralacağınız noktalar vardır.

Taksi; Taksiler portoda en kullanışlı olan ulaşımdır ama ücretleri biraz fazladır. Açılış ücreti 3.50 Euro’dur km başına ise 0.50 Euro almaktadır.

Havaalanından Şehir Merkezine; havalanı şehir merkezine 13 km kuzetbatıda yer almaktadır. E ve B metro hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz merkeze 1 saatte ulaşımı oluyor. Terminallerin dışında bekleyen taksiler ilede 20 Euro ile şehre ulaşabilirsiniz. Havaalanı servisleri ise AeroBus ile şehir merkezine ulaşım olmakta. Tek yön biletleri ise 20 Euro’dur.

PORTO’DA GEZİLİCEK YERLER

Aliados Meydanı; bir çok kişiye göre burası yaşam alanı olarak adlandırılır. Meydanın yukariki bölümünde yerel meclis binası var aşşağiki bölümde ise Palacio Cardosas bulunuyor meydan tarihi dokusu ve keyifli atmosferi ile sizleri bekliyor.

Riberia Bölgesi; UNESCO Dünya mirasında yer alan bir bölge. Bölgede rengarenk evler ve altlarındaki kafelerle 24 saat hizmet sunmakta ve minik eşya dükkanları, hediyelik dükkanlarda vardır. Sizde nehrin kenarında bir kafede oturup nehrin güzelliğini izleyip huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Bolhao Market; 1914 yılında meclis kararı ile bütün sokak pazarları kapatılması ile Bolhao kapalı Pazar yeri Porto’nun en büyük Pazar bölgesidir. Pazarda düşünebileceğiniz herşeyi bulabilirsiniz. Rengarenk çicekler deniz ürünleri meyveden sebzeye kadar bir çok seçenek vardır. Pazartesi, Cuma 07:00 – 17:00  Cumartesi 07:00 – 13:00 saatleri açık ve Pazar günleri kapalıdır.

Sao Bento Tren İstasyonu; Porto’ya gelip görülmesi gereken yerlerin başlarında sıralanıyor. Tren istasyonunu görmenizin nedeni 20.000 mavi çini fayansa işlenmiş Porto ve Portekiz tarihi bulunuyor. 1916 yılında sanatcı Jorge Colanço’ya aittir.

Clerigos Kulesi; Clerigos kulesi Porto’nun manzarasını sizlere sunuyor 76m yükselikte ve 240 basamaktadır. Hergün 09:00 – 19:00 saatleri arası giriş yapılıyor. Ücretleri ise 2 € Porto karta 1 €’dur.

Porto en uygun uçak bileti

En Uygun İstanbul uçak Bileti

Porto İstanbul en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden İSTANBUL uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet