Belçika Hakkında Temel Bilgiler

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Belçika Uçak Bileti

Belçika Hakkında Temel Bilgiler

Batı Avrupa'da yer alan Belçika Krallığı'nın sınırları kuzey batıda Atlas Okyanusu'yla, kuzeydoğuda Hollanda'yla, doğuda Almanya'yla, güneybatıda Fransa'yla ve güneyde Lüksemburg ile çizilmiştir. Belçika ticari, yoğun tarım, kentleşme, ulaşım ve sanayi talepleri arasında denge kurmayı başarabilen yoğun nüfuslu bir ülkedir. Hammadde büyük miktarlarda ithalat ve üretilen malların büyük bir ihracat hacmi, çoğunlukla diğer AB ülkelerine yapılmaktadır.

Küçük bir ülke olan Belçika'da bir yerden bir yere gitmek çok uzun sürmemektedir. Ulaşım ağı oldukça rahattır ve hızlı işlemektedir. Şehir aralarında genel olarak tren ağı önde gelirken, şehir içi ulaşımda otobüs, tramvay ve metro ağı en iyi seçeneklerdir. Bisiklet her yerde kiralanabilmektedir ve ülkeyi tanımak için oldukça iyi bir fırsat sunmaktadır Belçika'da gezilebilecek UNESCO korumasında olan ve aday olan birçok alan, dini mimari, mimari miras, kültürel ve tarihsel bölgeler, doğa alanları bulunmaktadır.

Uluslararası bir karakter ile modern bir dünya şehri olan Brüksel etkileyici tarihi eserleri ile Avrupa Quarter'da modern binalar ile Dünya Mirası Listesinde bulunan Grand Place'ı, dernek evlerini ve Gotik Belediye Binası'nı kombinlemektedir. Burada Laken Kale'si ve şehrin azizlerine adanmış olan Büyük St. Michael ve St. Gudula Katedrali bulunmaktadır. Kraliyet Sarayı daha yeni bir yapı olmasına rağmen oldukça görkemli bir yapıdır. Şehrin en ünlü yerlerinden biri 1958 Dünya Fuarı'dan günümüze kalmış olağanüstü çelik yapı olan Atomium'dur. Birçok gezginin favori eseri ise işiyen çocuk formunda ki küçük bronz bir çeşme olan: "The Curious Manneken Pis"tir.

Belçika şehirlerin en popüleri olan Bruges kasabası kabaca 14. yüzyıl diyebileceğimiz Altın Çağı'nda ortaya çıkan mükemmel mimarisi ile Eski Şehir Merkezi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. Geçmişte Kuzey Avrupa'nın en zengin şehirlerinden biri olan Ghent burada bulunmaktadır. Antwerp, Belçika'nın moda, kulüp, sanat ve elmas sahnelerinin en sıcak noktasıdır. Yürüyüş, bisiklet ve kamp için Ardennes sıkı ormanlar, mağaralar ve uçurumlar sunmaktadır. Belçikalılar, sanatının dünyaca ünlü ustalarının sanat sevgisini yansıtan birçok müzeye sahiptir. Antwerp'te bulunan "The Koninklijk Museum Yoor Schone Kunsten" (2017'ye kadar restore amacıyla kapalıdır) ve Brüksel'de bulunan "The Musées Royaux Des Beaux-Arts" bu konuda oldukça iyi örneklerdir.

Belçika’nın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri

Federal Parlamenter monarşi ile yönetilen Belçika, 1962-63 yıllarında tanımlanan 4 dil alanı (Felemenkçe, Fransızca, iki dilli (Felemenkçe, Fransızca), ve Almanca) ve 1970, 1980, 1988 ile 1993'teki Belçika anayasasındaki ardışık revizyonlar ile üç düzeyde politik güce ayrılmış tek bir federal devlettir. Bu güçler; Brüksel merkezli Belçika Federal Yönetimi, üç ana topluluk olan Flaman topluluğu, Fransız topluluğu, Alman topluluğu ve üç bölge Flaman Bölgesi (beş ile ayrılır), Valon Bölgesi (beş ile ayrılır) ve Brüksel Başkent Bölgesi'dir.

Belçika Nerededir?

Batı Avrupa'da yer alan Belçika Krallığı'nın sınırları kuzey batıda Atlas Okyanusu'yla, kuzeydoğuda Hollanda'yla, doğuda Almanya'yla, güneybatıda Fransa'yla ve güneyde Lüksemburg ile çizilmiştir.

Belçika'da Konuşulan Diller

Belçika'nın üç resmi dili bulunmaktadır; Hollandaca, Almanca ve Fransızca. Bulunulan bölgeye göre resmi dil değişiklik göstermektedir. İngilizce özellikle genç nüfus tarafından oldukça iyi bir seviyede bilinmektedir.

 Belçika’da Din ve İnanç

Ülke nüfusunun yüzde 58’lik kısmı kendilerini Katolik, yüzde 35’lik kısmı Ateist, yüzde 3,6’lık kısmı Müslüman, yüzde 1,1 Protestan, yüzde 0,6 Ortodoks, yüzde 0,3 Budist ve 0,2’lik kısım Musevi olarak tanımlamaktadır.

Belçika’nın Kısa Tarihi
Belçika, NATO'ya kurucu ülke olarak katıldı ve Hollanda ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks grup devletlerini kurdu. 1951'de Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu'nun altı kurucu ülkesinden biri olan Belçika, 1957'de Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu ve Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun kuruluşunda yer aldı. En önemli yönetim organlarına ev sahipliği yaptığı Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi'ni de içeren şimdiki Avrupa Birliği'nin kurucu üyelerinden oldu.



Belçika’ya Ne Zaman Gidilir?

Belçika-Türkiye aktarmasız uçak seferleri bulunmaktadır. Belçika'ya Türkiye'den seyahat etmek istiyorsanız; en uygun uçak biletleri için Bilet11.com web adresimizi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Aktarmasız uçuşlar için bilgi almak ve rezervasyon işlemlerinizi gerçekleştirmek için 444 34 97 numaralı müşteri hizmetlerimize 7/24 ulaşabilirsiniz.

Antalya, Bodrum, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’dan Brüksel, Ostend ve Liege şehirlerine direkt uçuşlar vardır. Bununla birlikte Hollanda, Almanya ve Fransa’dan sıklıkla otobüsler, Brüksel ve diğer şehirlere seferler düzenlemektedirler.

Belçika Vizesi

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vize istenmektedir. (Shengen Vizesi). Hizmet, Hususi, Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 güne kadar vizeden muaftır.

Belçika’da İklim ve Hava Durumu
Batı Avrupa'da bulunan Belçika'da kış aylarında oldukça soğuk, karlı ve yağmurlu; yaz aylarında ise orta derecede sıcaklıkların görüldüğü Okyanusal iklim görülmektedir. Kış aylarında en düşük sıcaklık 3 derece iken yaz aylarında ortalama sıcaklık en yüksek 19 derecedir.
 
Belçika’nın Ekonomisi

Belçika'nın kuvvetle küreselleşmiş ekonomisi ve ulaşım altyapısı Avrupa'nın geri kalanı ile entegre edilmiştir. Ülkenin ileri derecede endüstrileşen bölgenin kalbindeki konumu, 2007'de dünyanın en büyük 15. ticaret ülkesi olmasına yardımcı olmuştur. Belçika 19. yüzyılda Endüstri Devrimi'ne katılan ilk kıta Avrupası devletidir.

Belçika Kültürü

Eğlenmeyi seven insanlar için, Belçika oldukça eğlenceli olabilmektedir. Çoğu şehirler birbirine oldukça yakındır ve geniş bir öğrenci kitlesi bulunmaktadır. Bu küçük bölgede, dünyada mil kare başına düşen kulüpler, kafeler, restoranlar bulunmaktadır.

Belçika halkı, Avrupa Birliği ile ülkenin ilişkilendirmesinden hoşlanmamaktadır. Bu konuşmalar yapılacaksa dikkat edilmesi gerekmektedir. Konuşmayı sevmedikleri bir başka konu ise politik ve dini görüşleridir. Bulunduğunuz bölgenin yerel halkıyla başka bir bölgenin dilini konuşmak ise halk tarafından hoş karşılanmamaktadır. Belçika güvenli bir ülkedir. Belçikalılar yabancılara karşı biraz utangaç ve içine kapanık yaklaşsalar da, yardım etmeyi sevmektedirler. Ancak gece geç bir saatte birine seslenirseniz bakmayabilirler. Kuzey Afrika kökenli insanlar ve Müslümanlar, Brüksel ve Antwerp'te hafif bir kızgınlık deneyimi yaşayabilmektedirler. Burka kamusal alanlarda yasaktır.

Belçika Mutfağı

Belçika mutfağı denildiğinde akla ilk gelen şeyler mayonez ve birçok sosla servis edilen patates kızartmaları, çikolatalar, wafflelar ve biralar gelmektedir. Ulusal yemekleri ise patates ve salata ile biftek ve patatesli midyedir. Boulettes (yerel domates sosuyla servis edilen köfteler), Frikadellen met krieken (domates ve domates suyu ile özel hazırlanan bir tür köfte), Stoemp (patetes ve havuc püresiyle ve domuz eti ve sosisleriyle hazırlanan yöresel bir yemek), Stoofvlees (patates kızartmasıyla servis edilen biftek), Witloof met kaassaus (geleneksel bir yemek olup, jambonlu hindiba ve graten peynirli beşamel sos ile hazırlanan yemek genellikle patates püresi ya da kroket ile servis edilir), Konijn met pruimen (bira ve kurutulmuş erik eşliğinde pişirilmiş tavşan) bu yemekler yöresel yemekleri tatmak isteyenlerin listesinde bulunması gerekmektedir. Waffleları ve çikolataları dünya çapında ün salmış durumdadır. Domuz eti yemeyenler için herhangi bir et yemeği sipariş etmeden önce sormaları önerilmektedir. Dünya mutfağı yemekleri çoğu restoranda bulunmaktadır. Belçika'nın her yerinde çeşme suyu içmenin sağlıklı olduğu söylenmektedir. Fransa için şarap neyse Belçika içinde bira odur. Belçika bira konusunda inanılmaz bir çeşitlilik sunmaktadır. Dünyanın çoğu yerinde tadamayacağınız tatlar burada bulunmaktadır. Birkaç iyi bilinen seri üretilen Belçika birası markası, Stella Artois, Duvel, Leffe, Jupiler ve Hoegaarden'dır.

Belçika'nın Festivalleri

Belçika'da yıl içerisinde birçok festival düzenlenmektedir. 25 Aralık ve 1 Ocak arasında Noel ve yeni yıl kutlamaları ülkeyi eğlenceye boğmaktadır.

Şubat ve Mart aylarının hafta sonları Fransızca konuşulan bölgeler için karnaval zamanıdır.

24 Ocak ve 5 Mart tarihleri arasında Uluslararası Anime Film Festivali düzenlenmektedir.

Mart sonu ve Nisan başlarında Brüksel Uluslararası Fantastik Film Festivali düzenlenmektedir.

20 Mayıs Belçika LGBTİ yürüyüşüyle renklenmektedir.

Mayıs ortasında belirlenen üç günde Brüksel Caz Maratonu yer almaktadır.

17-24 Haziran tarihleri arasında Belçika Film Gösterimi yapılmaktadır.

5-7 Temmuz tarihleri arasında Ommegang Pageant olarak adlandırılan ulusal kıyafetlerle Grand Palace'a yürüyüşler yapılmaktadır.

8-10 Temmuz'da alternatif pop ve rock müzik festivali Castus Festival düzenlenmektedir.

15-24 Temmuz'da ülkeyi ücretsiz konserler, havai fişeler, sokak performansları ve marketler süslemektedir.

28-31 Temmuz'da Antwerp yakınlarında dünya müziklerinin çaldığı ücretsiz Sfinks Mixed düzenlenmektedir.

29 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında Bruges'ta bazıları ücretsiz olan eklektik konser serilerinin yer aldığı Moods düzenlenmektedir.

12-15 Ağustos tarihleri arasında Brüksel Meydanı çiçeklerle bir halı gibi kaplanmaktadır. Bu düzen ve tablo için büyük bir uğraş gerekmektedir. Görülmesi gerek bir görüntü sunmaktadır.

17-20 Ağustos'ta Hasselt'ta prograsif müzik festivali Pukkelpop yer almaktadır.

27-28 Ağustos'ta Ath'ta geleneksel, dev kuklalar şöleni La Ducasse düzenlenmektedir.

11-22 Ekim tarihleri arasında Ghent Film Festivali vardır.

Belçika’dan Alınacak Hediyelik Eşyalar

Belçika'dan dönerken eve getirilebilecek en güzel hediyelik eşyaların başında çikolatalar, waffle unları, bal, "comic book", dantel ve biralar gelmektedir.

Belçika’da Bulunan Türkiye Dış Temsilcilikleri
Adres: 4, Rue Montoyer 1000 Bruxelles

Telefon: +32 2 548 93 40

Faks: +32 2 512 44 01

E-posta: consulat.bruxelles@mfa.gov.tr

İnternet sitesi: bruksel.bk.mfa.gov.tr

Çalışma Saatleri: Pazartesi - Cuma (09.00 -13.00 )(14.00 -18.00 )

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğu

Adres: Sorbenlaan 16, 2610 Wilrijk Antwerpen

Telefon: +32 3 8207100

Faks: +32 3 8300563

E-posta: consulate.antwerp@mfa.gov.tr

İnternet sitesi: anvers.bk.mfa.gov.tr

Çalışma Saatleri: Pazartesi - Cuma (09.00 -13.00 )(14.00 -18.00 )

Belçika’daki Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler
Good Friday (25 Mart)

Paskalya (27-28 Mart)

İşçi Bayramı (01 Mayıs)

İsa'nın göge yükselişi (05 Mayıs)

Paskalya'dan sonraki 7. pazar

Belçika Ulusal Günü (21 Temmuz)

Meryem Ana Günü (15 Ağustos)

Ölüleri Anma Günü (1 Kasım)

Ateşkes Günü (11 Kasım)

Noel (24-25 Aralık)

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?
Belçika, Schengen Bölgesi’ndeki ülkelerden biridir. Bordo pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne kadar olan kısa süreli ziyaretlerinde giriş yapmak için ya da transit geçmek için Schengen vizesi almak durumundadırlar. Schengen, Avrupa’da bulunan 26 ülke arasında imzalanan bir anlaşmadır. Schengen vizesi olan kişiler, vizeyi aldıkları ülkeden giriş yaparak bu bölgede seyahat edebilirler.

2 Kasım 2017 Perşembe 17:07:57

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet