Bangkok Gezilecek Yerler Listesi

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi – Bölgeler – Noktalar

 

Bangkok , Tayland turizminin merkezi konumunda olduğu bir başkent. Geçtiğimiz dönemlerde hızlıca yükselen gökdelenleri , sürekli olarak açılmaya devam eden lüks otelleri , dünya markalarına ev sahipliği yapan büyük alışveriş merkezleri ile Asya kıtasının en fazla tercih edilebilecek merkezlerinden birisi haline geldi.Bu yüzden Bangkok gezilecek yerler listesini oldukça uzun tutmaya çalıştık. Geleneksel Doğu yaşantısı ve Batı modernizminin bir arada harmanlandığı Bangkok ; tapınakları , bunaltıcı iklimi , kabalığı , egzotik çiçekleri , hareketli gece hayatı ile oldukça ilgi çekici . Kaotik ve mistik sokakları ile Bangkok bütün gün boyunca ritmi hiç azalmayan , heyecanı oldukça bol olan bir şehir. Durum böyle olunca Bangkok gezilecek yerler listesi saraylar , modern yapılar ve tapınakları ile dolup taşıyor. Kent her ne kadar karışık olsa da gerek kokusu gerekse mistik atmosferi her zaman durmakta.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi

Asya’nın gözde kentleri arasında olan Bangkok ; Tayland’ın hem en büyük kenti olduğu gibi hem de başkenti. Kent merkezine ulaşmak için hızlı tiren kullanabileceğiniz gibi isterseniz uygun ücretlere taksi konforunu da deneyebilirsiniz. Bangkok’un eski kent merkezi olarak bilinen bölgesine ulaşabilmek için Tuk Tuk isimli araçları kullanarak zevkli ve oldukça ilginç bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.

Grand Palace (Büyük Saray)

Kraliyet ailesi tarafından başkentin Bangkok olmasına karar verildiği zaman yapımına 1782 yılında başlanan Grand Palace ; Tayland’ın en görkemli ve en gösterişli yapısı olarak kabul edilmekte. Kraliyet ailesini uzun bir zamandır ağırlayan saraya giriş ücreti biraz pahalı olsa bile verdiğiniz ücrete değer. Sarayın bulunduğu bölgeye şort ya da açık kıyafetler ile girmenize izin verilmiyor.
 
Dikkat etmeniz gereken bir konu ise sarayın ziyaretçiye kapalı olduğunu söyleyerek sizi bir şeyler satın almak için dükkanlarına yönlendirmeye çalışan insanlar olacaktır.
 
Günümüzde bazı bölümleri müze olarak ziyaretçiye açık olan sarayın , bazı bölümleri ise hala kraliyet ofisleri olarak kullanılmakta. Gezmek için en az yarım gününüzü ayırmanız gereken bu yere öğle saatlerinden önce gitmeniz en doğrusu olacaktır.
 
Zümrüt Budha Heykeli
 
Yerel halk tarafından kutsal olarak kabul edilen Wat Phra Kaew ( Zümrüt Budha Heykeli ) , Bangkok’un tarihi bölgesinde yer alan Büyük Saray’ın içerisinde yer almakta. 13. yüzyıldan kalma olan heykel , altmış altı cm büyüklüğünde , yeşim taşından yapılmış ve meditasyon yaparken betimlenmiş olan bu heykel her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bangkok’ta tapınak ziyaretlerinde sessiz olmaya , tapınağa ve içerisinde ibadet eden kişilere saygı göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız.
 
Yatan Budha Heykeli ( Wat Pho)
 
Tapınaklar içerisinden en fazla ilgi göreni ise Yatan Budha Tapınağı. Kent’in en büyük budist tapınağı olan Yatan Budha Tapınağı , kırk altı metre uzunluğunda , on beş metre yükseliğinde ki oldukça büyük Budha heykeline ev sahipliği yapmaktadır. Tayland’ın ilk üniversitesi olarak kabul görmüş tapınağın bahçesi ise görülmeye değer güzellikte.
 
Wat Arun
 
Chao Phraya Nehri’nin batı kıyısında , Eyfel Kulesi’ne benzeyen Wat Arun , Tayca’da Şafak Tapınağı olarak bilinmektedir. Beş kuleden oluşan tapınağın renkli yapısı ve tamamen porselenden inşa edilmiş olması nedeniyle güneş batarken ışıl ışıl parlamakta.
 
Chinatown
 
Bangkok’ta bulunan Chinatown , renkli , hareketli , egzotik , dar sokakları , sokak lezzetleri , Çin ürünlerinin satıldığı dükkanları ile Bangkok’ta gezilecek noktalar arasında. Tezgahlar , sokak restoranları , altın dükkanları ve Çin dükkanlarının bolca olduğu Chinatown , sokak lezzetlerini denemek isteyen gezginlerin kesinlikle akşam saatlerinde gitmesi gerektiği bölge.
 
Yüzen Çarşılar
 
Bangkok gezilecek yerler arasında kesinlikle görülmesi gereken Yüzen Çarşılar ; şehir yaşantısını tanımanıza yardımcı olmakta. Şehrin farklı bölgelerine kurulan yüzen çarşılar , sabahın erken saatlerinde satışa başlıyor ve yerel lezzetlerden hediyelik ürünlere kadar birden fazla ürün sunmaktadır. Bangkok halkının yerel lezzetlerini , çeşitli meyve ve sebzeler ile beraber farklı ürünlerini kayıkları ile satmış olduğu yüzen çarşıları bir pazar değilde restoran olarak betimleyebilirsiniz. Uygun ücretler karşılığında Tayland’a özgü besinleri ilginç bir atmosfer içerisinde tadabilir , farklı hediyelik ürünleri alabilirsiniz. Bangkok ve çevresinde birden fazla yüzen çarşı bulunmaktadır. Bu çarşılardan en tanınmış olanı ise Damnoen Saduak Floating Market’tir.
 
Chatuchak Pazarı
 
Chatuchak Pazarı , Bangkok’un en popüler hafta sonu pazarı olarak bilinmektedir. İç çamaşırından mobilyaya , meyve ve sebzeden giyim ürünlerine kadar aklınıza gelebilecek her ürünü bulabileceğiniz pazar sadece cumartesi ve pazar günleri kurulmaktadır.
 
Chao Phraya River
 
Bangkok aslına Venedik’e benzeyen kanallar ile kurulu bir kent. Başkenti iki bölmüş olan Chao Phraya Nehri üzerinde deniz taksileri ya da kanolar ile dolaşmak şart. Nehir üzerinde yapacağınız tur ile Wat Arun ve Kraliyet Sarayı gibi Bangkok’ta gezilmesi gereken yerleri görebiliyorsunuz. Ayrıca nehir boyunca sıralanmış olan baraka ve sarayları görmeniz , fotoğraflamanız şart.
 
Khason Road
 
Tayland’ın eski şehir merkezinde kalan Khaosan Road ; sırt çantalı gezginler tarafından tercih edilen bölge. Tayland’ın en popüler ve aynı zaman da en uygun fiyatlı caddelerinden birisi. Geçtiğimiz dönemlerde Bangkok’un pirinç pazarı olarak bilinen bölge günümüzde ise düşük bütçeye sahip sırt çantalı gezginlerin bölgesi oldu. Bangkok’un ana merkezi olarak kabul edilmiş bölge , saraylara , tapınaklara ve müzelere yürüme uzaklığında bulunmakta. Cadde gece hayatı ile oldukça ünlü.
 
Patpong
 
Bangkok gece hayatının merkezi konumunda olan Patpong , Soi Cowboy ve Nana bölgeleri kesinlikle görülmeye değer. Alışverişler için sıkı pazarlıkların dönmüş olduğu Patpong Gece Pazarı , oldukça kalabalık ve rengarenk.
 
Bangkok Ulusal Müzesi
 
Kültürel ve müze severler için Bangkok Ulusal Müzesi ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. 1782 senesinde Prens Wang Na’nın sarayı olarak yapılmış yapı , 1884 senesinde müzeye çevrilerek Güneydoğu Asya’nın en kapsamlı ve en büyük müzeleri haline dönmüştür.
 
Siam Square
 
Bangkok’un en hareketli caddelerinden birisi olan Saim Square ; yeme , içme ve alışveriş için oldukça uygun bölge olarak kabul edilmekte. Cadde üzerinde birden fazla alışveriş merkezi ziyaret edebilir , yer tezgahlarının arasında da kaybolabilirsiniz.
 
Bangkok’ta Gezilecek Diğer Yerler
 
Bangkok gezilecek yerler listesinde kesinlikle görmeniz gereken yerlere değinmeye çalıştık. Eğer Bangkok gezi süreniz biraz daha fazla ise şu yerleri de gezebilirsiniz ;
Dusit Place , CentralWorld , Sea Life Bangkok Ocean World , Wat Suthat , The Giant Swing , Wat Phra Kaew.

 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet