Belgrad Hakkında / Belgrad

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Belgrad Uçak Bileti

Belgrad Hakkında / Belgrad Uçak Bileti / Belgrad Online Uçak Bileti / Belgrad Uçak Seferleri

Belgrad Nüfusu; 1,351 milyon (2014)

Belgrad Yüzölçümü; 3.223km²

BELGRAD

Sırbista’nın başkenti ve en büyük şehridir. 1,2 milyonluk şehir merkezi  nüfusu 1.65 milyonlukta metropolitan nüfusu bulunmaktadır.  Güney Avrupa’nın en büyük şehrilerinden biridir isminin anlamıda Beyaz Şehir anlamına gelmektedir. Roma İmparatoru Augustus tarafından fethedilerek 520’li yılların başlarında sürekli olarak Slav akınına uğradı. Kent sayısız savaşa sahne oldu 115 tane savaş yaşandı ve 44 kez yerle bir edildi. 1521 yılında Osmanlı İmparatorluğunun hakimeyitine altına girdi ve bir sancak haline getirildi. Kentin büyük bölümü Avusturya-Osmanlı İmparatoru savaşında şehir savaşda çok fazla zarar gördü bi müddet sonra hakimiyeti Habsburg Monarşisi’ne geçti . Orta çağ süresince şehiri bir çok İmparatorluk hakimiyet sürdü Bizans İmparatorluğu, Franklar, Birinci Bulgar Devleti, Macaristan Krallığı, Sırp Despotluğu hakim sürmüştür.

NİKOLA TESLA HAVAALANI

Sırbista’nın başkenti Belgrad’ki ana havalimanıdır. Ülkenin güneyinde yer almaktadır. Önceden Belgrad havalimanı ya da Surcin havalimanı olarak biliniyodu 2006’da Nikola Tesla havalimanı adı verilmiştir.

En uygun Belgrad Uçak Bileti.

ULAŞIM

Taksi; Taksiler ulaşım için uygun ve konforlu olabilir. Şehrin 6 bölgesine hizmet veren takisilerle uygun ücretlerle şehrin istediğiniz yere gidebilirsiniz. Nikola Tesla havalimanında bagaj teslim bölümünün orda taksi danışmanından taksi çağırabilirsiniz.

Otobüs; havalimanından şehir merkezine gitmek için başka bi ulaşım aracı. Taksiye göre daha ekonomik mini bus A1 Belgrade line 72 otobüslerle  şehre ulaşabilirsiniz.

BELGRAD GEZİLCEK YERLER

Kalemegdan Kalesi ve Parkı; Şehrin en turistlik yeri. Kale Meydan şehir merkezine yakın konumda kolayca ulaşabilirsiniz.

Nikola Tesla Müzesi; Sırp asıllı Nikola Tesla adına yapılmış küçük müze ama ilginç Nikola Tesla’nın içatları sergilenmekte.

Skadarlija; Müzik ve Tiyatronun taşındığı sokakta restorantlar, kafelerin, tavernaların ve sanat galelerin vardır.

St. Mark Kilisesi; Günümüzde aktif olarak kullanılan kilise Bizans Mimarisini tekrardan canlandırmak amaçla inşa edilmiştir.

Sırbistan Ulusal Müzesi; Avrupada Yugoslavya’da yetişmiş ünlü ressamların resimleri bulunmakta ve daha çok önemli sanatcıların resimlerini göreceksiniz.

NİKOLA TESLA HAVAALANI BİLGİLERİ

Nikola Tesla havaalanın içerisinde bir çok zaman gerçirceğiniz aktiviteler var. ATM’ler, dinlenme odası, internet, banka, sağlık merkezi, eczane, konferans salonu gibi işinize yarar işlemlerde bulabilirsiniz. 

En Uygun İstanbul uçak Bileti

En Uygun Belgrad uçak bileti

 
İstanbul Belgrad en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden BELGRAD uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet