Bahreyn Nerededir?

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Bahreyn Uçak Bileti

Bahreyn, Basra Körfezi’nde yer alan bir Arap ülkesidir. İsmi, Arapça deniz anlamına gelen bahr ve arasında anlamına gelen eyn kelimelerinin birleşimi olarak “iki deniz arasında” olarak anlamlandırılmıştır. Bahreyn, iki deniz arasındaki bir ada ülkesidir.

Ülkenin resmi olarak adı Bahreyn Krallığı’dır ve ülke monarşi ile idare edilir. Bahreyn, Maldivler ve Singapur'dan sonra Asya'daki en küçük üçüncü ülke konumundadır. Bahreyn, 4000 yılı aşkın süredir Körfez'in en önemli ticari kavşak noktalarından biridir. Bu da tarihsel olarak coğrafi ve jeopolitik konumunu ne kadar önemli olduğunun göstergesidir.

Eski Dilmun Uygarlığı ülkesi olan Bahreyn, doğu ve batıyı birbirine bağlayan bir ticaret merkezi olmuştur. Ülke, Körfez ticaret yollarının merkezinde ve zengin inci dalış endüstrisindeki konumundan ekonomik olarak çağlar boyu yararlanmıştır. 19. yüzyılın ortalarına gelindiğinde, ülke modern bir devlet olarak ortaya çıkan Körfez'in en seçkin ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Öyle ki, Körfez ve ötesi ülkelerdeki tüccarlar adaya yerleşmişlerdir.

Bahreyn, 1932'de petrol keşfetmek için harekete geçen ilk Körfez devletiydi ve bu girişim son 40 yılda modern ekonomiye bölgesel geçiş yol açmıştır. Ardından, ilk Körfez ülkesi olarak petrol bağımlılığına son vermek için bölgenin en çeşitlendirilmiş ekonomisi haline gelmiştir.

Bahreyn Nerededir?
Bahreyn, Asya Kıtası’nın Basra Körfezi üzerine konumlanmış bir ada ülkesidir. Konumu itibariyle, Basra Körfezi üzerinde yer alan tek Arap ülkesidir. Bahreyn’in güneydoğusunda Katar, batısında ise Suudi Arabistan yer alır.

Bahreyn’e Ne Zaman Gidilir?
Bahreyn'i ziyaret etmek için en uygun zaman Kasım ve Mart ayları arasındadır. Ekim ve Nisan ayı ise çok olmasa da tercih edilebilir dönemlerdir. Bahreyn’de akşamları serin olabileceğinden Aralık-Mart aylarında gidecekseniz kalın giyinmeniz ve bol yağmurlu günlere hazırlıklı olmanız gerekecektir. Bahreyn'in Mayıs-Eylül ayları yazları çok sıcak ve nemli olmasına rağmen ara sıra serin kuzeyden esen rüzgarlar havayı biraz dayanılabilir kılar. Yaz aylarında ülkede bulunmanız gerekirse, kum fırtınalarına dikkat etmeniz gerekir.

Bahreyn’e Nasıl Gidilir?
Bahreyn’e Türkiye’den doğrudan uçuş bulunmaktadır.Uçuş takvimini ve size en uygun İstanbul-Bahreyn uçak biletlerini görüntülemek için www.Bilet11.com web adresimizi ziyaret edebilirsiniz..  İstanbul- Bahreyn arası uçuş süresi yaklaşık olarak 4 saat 20 dakikadır. Çoğu havalimanına oranla küçük olan Bahreyn Uluslararası Havaalanı, Manama'nın hemen doğusunda, Muharebe'de yer almaktadır.


Suudi Arabistan gezinizden sonra Bahreyn’e uğramak isterseniz, feribotlarla ülkeler arası geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca karayolu ile iki ülke arası sadece 26 kilometredir. Bunlara alternatif olarak Bahreyn’in komşu ülkeler arasında sık seferleri olan otobüsle ulaşımı da oldukça yaygındır.

Bahreyn Turları
 Paket turlardaki kaçırılmaması gereken güncel kampanyalar şöyle: Kur İndirimli Kampanyalar, Promosyon Bangkok & Phuket Turu, 9 Taksitli ve İndirimli Malta Turu, Son Dakika İndirimli Sicilya ve Malta Turu, Erken Rezervasyon ile %20 İndirimli ve 9 Taksitli Avrupa Işıkları Turu
 

Bahreyn Mutfağı
Orta Doğu mutfağının karakteristik özelliklerini taşıyan Bahreyn, seçilebilecek sayısız restoranın bulunduğu etkileyici bir yemek mekanına sahiptir. Ana yemek alanı Adliya'dır. Adliya'da, Coco ve en ünlüler arasında Lilou's ile sayısız kafe arasında seçiminizi yapabilirsiniz. Şöhretli restoranlar daha çok Zoe'nin ve Blok 338'in olduğu bölgededir. Bahreyn'deki restoranlar, süslü restoranlardan yerel yemekler sunan ucuz restoranlara kadar çeşitli seçenekler sunmaktadır. Burger King ve McDonalds gibi Amerikan fast food bayilikleri her yerde bulunur. Batı tarzı gıdalar ve bayilikler alışveriş merkezlerinin çevresinde ve şehir merkezinde bulunur ve makul fiyatlara yiyecekler sunar. Bölgenin ünlü yemeklerini tereddütsüzce tatmak isterseniz, ilk olarak machboosdanbaşlayabilirsiniz. Bu lezzet esas olarak baharat, pirinç, et ve sebzelerden oluşur. Muhammar, tipik olarak balıklarla servis edilen tatlı bir pilav türüdür. Atıştırmalık severseniz, samosaadlı yemek, baharatlı patates, soğan, bezelye, mercimek, toprak kuzu veya tavuk gibi lezzetli bir dolguya sahip, kızarmış veya pişmiş bir hamur işidir. En popüler geleneksel tatlı ise Halwa Bahreyn olarak da bilinen Halwa Showaiter'dir. Mısır nişastası, safran ve çeşitli fındıklarla yapılmış bu helva, jöle kıvamındadır. Yerel olarak gahwa adı verilen kahve, Bahreyn'deki geleneksel karşılamanın bir parçası olarak düşünülür. Genellikle Bahreyn'de küçük fincanlarda özel sunumlarla servis edilir. Arap kahvesi içmeden, ülkeden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.


Bahreyn’de Nerede Kalınır?
Bahreyn konuklarını ağırlamak için yüzlerce yıllık bir tecrübeye sahiptir. Ortadoğu'nun kalbinde bulunan Bahreyn, son yüzyıllarda Doğu ile Batı arasında yolcular için önemli bir geçiş noktası olmuştur. Bugün Bahreyn, her yıl kendi nüfusundan yaklaşık beş kat fazla ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Ve bu konuklar, her bütçede ve tarza hitap eden yüzlerce konaklama seçeneği arasında kalırlar.

Bahreyn'deki tüm oteller için geçerli olan tek şey, misafirperverlik karşısında adeta şımartılacağınızdır. İklim, her beş yıldızlı ve diğer çoğu otelde açık yüzme havuzu, şezlonglar ve soğutulmuş içecekler sunmaktadır. Dünyanın bir bölümünde yağmur ve kar yağarken, siz havuz kenarında dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Aile veya arkadaşlarınızla ülkeye gelseniz bile, kendinizi otelde vakit geçirirken bulabilirsiniz. En iyi restoranlar, kulüpler ve barlar zaten halihazırda otellerde bulunuyor olacaktır. Ayrıca oteller eğlenceli bir gece hayatı, kültürel etkinlikler ve konserler gibi çeşitli özel etkinlikler düzenlerler.

 Bahreyn'de Şehir İçi Ulaşım
 Bahreyn’de oldukça ilginç bir şekilde, şehir içi ulaşımınızı develerle sağlayabilirsiniz. Şuanda yollarda develer doğrudan olmasalar da, bazı bölgelerde turistler için develerle ulaşım sağlanmaktadır.      Aslında Bahreyn'deki insanlar otomobillere oldukça heveslidirler. Arabalar burada adeta seyir unsurudur. Çünkü yerel halk, gösterişe oldukça düşkündür. Bu nedenle şehirde oldukça lüks bir araba kiralayabilirsiniz. Bahreyn'in toplu taşıma sistemi çok sınırlıdır. Ülkenin yalnızca küçük bir otobüs filosu vardır. Raylı sistemli ulaşım araçları ise maalesef yoktur. Ancak buna rağmen tek seçenek olan otobüsler oldukça ucuzdur. Otobüsleri tercih edecekseniz, turistler için popüler gezi yerlerine klimalı otobüs turları düzenleyen birkaç şirket vardır. Manzaraları izlemek için bu rahat bir yoldur ve kaybolmayacağınız için de oldukça güvenli gelebilir. Bu otobüsler için otelinizin rezervasyon masasından destek ve yönlendirme alabilirsiniz.

Bahreyn’de Gece Hayatı
Bahreyn'in misafirperver ruhunda hareketli bir gece hayatı da var. Juffair, Exhibition Road, Adliya ve Manama merkezi gibi alanlarda ağırlıklı olarak otellerin bir parçası olan çeşitli barlar, salonlar ve gece kulüpleri bulabilirsiniz.

Warbler: Oldukça popüler olan bu mekanda, etkileyici bir yemek menüsüyle karşılaşabilirsiniz. Mekanda müzik çok yüksek sesli olduğundan kendinizi çıktığınızda sağır olmuş gibi hissedebilirsiniz. Bununla birlikte mekan, hafta sonlarında gerçekten canlı ve genellikle çok eğlenceli bir hal almaktadır. Havuz masaları ve müzikten en iyi şekilde faydalanabileceğiniz iyi boyutta bir dans pisti vardır.

Rocky's Café: Büyük ve yüksek sesli olan bu yerde, sessiz ve sakin bir ortam bulmanız imkansızdır. Özellikle hafta sonları canlanan bu yer, hızlı servisi ve zengin menüsünün yanı sıra oldukça eğlenceli bir mekana dönüşür.

Bahreyn’de Alışveriş
Alışveriş severler, Bahreyn’de kaldıkları zamanın çoğunu çarşılarda geçirebilirler. Bab Al Bahreyn'in hemen ötesinde bulunan Manama Çarşısı, başlangıç için mükemmel bir duraktır. Küçük açık hava tezgahlarından önde gelen büyük mağazalara kadar uzanan mağazalar, kıyafetlerden elektroniğe, altın antikalara kadar her şeyle doludur. Labirent gibi sokakları olan bu çarşıda yürüdükçe yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Lezzeti ve kokuları ile Arap mutfağının sırrı, yemeklere eklenen baharatlardır. Farklı baharatlardan satın almak isterseniz, Manama Çarşısı'ndaki baharat mağazalarından birini ziyaret edebilirsiniz. Satıcılar size daima yardımcı olmaya çalışacağından soru sormaktan çekinmeyin. Buradan hemen sonra Bahreyn'in dünyaca ünlü güzel halılarını seyretmeye de geçebilirsiniz. Birçoğu Manama ve Adliya'da bulunan halı mağazaları, birçok turistin dikkatini çekmektedir.

Bahreyn Para Birimi
Bahreyn’de para birimi olarak Bahreyn Dinarı kullanılmaktadır. 1 Bahreyn Dinarı yaklaşık 10 Türk Lirasıdır.

Bahreyn festivallerinin temelini dini içerikli kutlamalar oluşturmaktadır. Ancak yılın belli dönemlerinde düzenlenen kutlamalar oldukça renkli geçmesinin yanı sıra, çevre ülkelerden de oldukça turist çekmektedir. Etkinliklerde de içeriğe bağlı olarak haliyle içki yasağına sıkı sıkıya bağlı kalınmaktadır.

Ashura Festivali: Muharrem ayının İslam takvimindeki 10. gününde, Bahreyn'in Şiî Müslüman çoğunluğu Hüseyin ibn Ali'nin şehit edilmesini anmak için toplanır. Çoğu kişi için, bu bir festival olmanın ötesinde, yoğun yaslı bir dönemdir. Yerel halk bu günde bir dizi geçit töreni düzenler ve olayın yaşayışının temsilinin yer aldığı gösteriler düzenler.

Bahreyn’in Resmi Dili
Bahreyn’in resmi dili Arapçadır. Bahreyn Arapçası, Arapça dilin en yaygın şekilde konuşulan lehçesidir ancak bu, standart Arapçadan biraz farklıdır.

İngilizce, her yaştan Bahreynli tarafından yaygın şekilde konuşulur ve tüm okullarda zorunlu ikinci dil olarak okutulur. Aynı zamanda ülkedeki çoğu insan Farsça veya Urduca da konuşmaktadır.

Bahreyn Saat Farkı
Bahreyn (GTM +3) ile Türkiye (GTM +3)arasındazaman farkı yoktur.

Bahreyn Türkiye Dış Temsilcilikleri
Bahreyn, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin görev alanı içerisine girmektedir.

T.C. MANAMA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Telefon: 00 973 17 533 448

E-posta: embassy.manama@mfa.gov.tr

Adres: T.C. Büyükelçiliği Villa No:924, Road No: 3219, Bu Ashira, Block 332 Manama - Kingdom of Bahrain

Bahreyn Resmi Tatiller

Yılbaşı Tatili (1 Ocak)

İşçi Bayramı (1 Mayıs)

Ramazan Bayramı (25 Haziran)

Kurban Bayramı (1 Eylül)

Hicri Yılbaşı (21 Eylül)

Aşure Tatili (29 Eylül)

Hz. Muhammed'in doğum günü (30 Kasım)

Bahreyn Milli Gün Tatili (16 Aralık)

*Yukarıdaki tarihler 2017 yılına aittir. Tarihler yıla göre değişmektedir.

Bahreyn İçin Faydalı Bilgiler

Acil yardım: 999

Yangın: 999

Polis: 999

Cep telefonlarından acil yardım: 112

Bahreyn’de Gezilecek Yerler
Bahreyn, yüzyıllarca süre gelen tarihi ve jeopolitik konumu etkisiyle pek çok medeniyetle kaynaşmış bir ülkedir. Bu nedenle ülkede görkemli yapılara ve ilginç tarihi bölgelere rastlayabilirsiniz. Ülkenin kendisini geliştirme politikalarıyla elden geçen ve yeni olarak da açılan pek çok turistik yeriyle Bahreyn, ziyaretçiler için oldukça cazip bir ülkedir.

Bahreyn Ulusal Müzesi
Bahreyn Ulusal Müzesi, Bahreyn'deki en eski kamu müzelerinden biridir. Müze, Manama'daki Kral Faysal Yolu yakınlarında inşa edilmiş ve Aralık 1988'de açılmıştır. 30 milyon ABD doları tutarındaki müze kompleksi, 27.800 metrekarelik dev bir alan kaplar ve iki bina yapısından oluşur. Sanatsal faaliyetlerin yer aldığı meşhur Bahreyn Ulusal Tiyatrosu ise müzenin yanında yer almaktadır.

Bahreyn Ulusal Müzesi, 1988'den beri edinilmiş Bahreyn'in eski arkeolojik eserlerinden oluşan zengin bir koleksiyona sahiptir ve eserler, Bahreyn'in yaklaşık 5000 yıllık tarihini kapsar niteliktedir. Komplekste, arkeolojiye ayrılmış üç salon ve Dilmun'un eski uygarlığı yer alırken, diğer iki salon Bahreyn'in sanayi öncesi geçmişinin kültür ve yaşam tarzını tasvir eder.

1993'te Bahreyn'in doğal ortamına odaklanan Doğal Tarih Salonu'nda bir salon açılmıştır. Bu salonda Bahreyn'in flora ve faunasının örnekleri bulunur. Eski tarih bölümündeki sergiler arasında, çölün içindeki yerinden taşınan ve müzede yeniden bir araya getirilen gerçek bir mezar höyüğü de yer almaktadır. Başka bir özellik ise, Gılgamış Destanı'ndan Bahreyn'e referans olan Dilmun'un cenneti olarak yapılmış bir sahneyi tasvir eden bir tablodur. Eski Kur’an-ı Kerim el yazmaları, astronomi notları ve tarihi belgeler ile mektuplar ise Belgeler ve Makaleler Salonu’nda sergilenmektedir. Binada, orijinal dokuz büyük galeri, eğitim salonu, hediyelik eşya dükkanı ve kafeteryanın yanı sıra idari ofisler, laboratuvarlar ve işletmeler ile park yerlerinin korunması için antrepolar bulunmaktadır.


Bahreyn Kalesi
Bahreyn Kalesi veya daha önce Portekiz Kalesi olarak da bilinen Qal'at al-Bahreyn, Bahreyn'de, Arap Yarımadası’nda bulunan bir arkeolojik bölgedir. 1954'ten beri sürdürülen arkeolojik kazılar, M.Ö. 2300'den 18. yüzyıla kadar Kassites, Yunanlılar, Portekizli ve Persleri de içine alan çeşitli yerleşimcilere ait yedi katmanlı tabaka içeren 12 metre yüksekliğinde yapay bir höyükten çıkarılan antik çağları ortaya çıkardı. Bir zamanlar Dilmun Uygarlığı’nın başkenti olan bu yer, 2005 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir.

Kale içinde ortaya çıkarılan arkeolojik bulgular, ülkenin tarihi hakkında çok şey açıklamaktadır. Alanın yaklaşık 5000 yıldır işgal edildiği düşünülmekte ve Bahreyn'in Bakır ve Bronz Çağları’na dair değerli bir bakış açısı içermektedir. İlk Bahreyn Kalesi yaklaşık 3000 yıl önce, Bahreyn'in kuzeydoğu zirvesinde kurulmuştur. Mevcut kale M.S. 6. yüzyıldan kalmıştır. Dilmun Uygarlığı’nın başkenti olan Dilmun, Gılgamış destanı uyarınca "Ölümsüzlük Ülkesi", Sümerlerin atası ve tanrıların buluşma noktasıydı. 1987'den bu yana Bahreyn arkeologları da bu çalışmaya dahil olmuşlardır. Arkeolojik bulgular, bölgenin en önemli antik medeniyeti olan Dilmun İmparatorluğu ile başlayarak, yedi medeniyete ait kentsel yapılar ortaya koymuştur. Bölgenin Helenistik açıdan da önemli bir yer olduğunu da ortaya çıkmıştır.

Site, Saar nekropolü, Hacar Nekropolü, Kassite Sarayı, Madimat Hermand nekropolü, Madimat İsa nekropolü, El-Maqsha Nekropolü, Uperi Sarayı, Shakhura nekropolü ve Kuzey şehir suru gibi birçok alan ve duvar içermektedir. Bakır Çağı’nın kalıntıları, sokakları ve evleri çevreleyen sur duvarının iki bölümünden ve ortadaki Portekiz kale hendek kenarındaki devasa bir binadan oluşmaktadır. Barbar Tapınakları'yla aynı yaşlara dayanan merkez binasının duvarlarında Barbar çanak çömlek parçaları bulunmuştur; ancak diğer bazı çanak çömleklerin ve ortaya çıkarılan eserlerin bazıları M.Ö 3000 yılına tarihlenen tapınakları öncelediğini göstermektedir. Bakır ve fildişi kalıntılar antik ticaret bağlantılarına dair bir fikir vermektedir. Sahada çok sayıda gemi de ele geçirilmiştir. Tüm bu zenginliğiyle kale, turistlerin ve özellikle arkeoloji meraklılarının ilgisini çekmektedir.

Fatih Camii
Al-Fateh Camisi ya da Fatih Camii olarak da bilinen ibadethane, 6.500 metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük camilerinden biridir. Bir seferde 7.000'den fazla ibadet kapasitesine sahip olma özelliğiyle de camii dünyaca ünlüdür. Cami, Şeyh İsa bin Salman Al Khalifa tarafından 1987'de yaptırılmıştır ve adını Bahreyn'in kurucusu Ahmed Al Fateh'den almıştır. 2006'da Al-Fateh, Bahreyn Ulusal Kütüphanesi'nin sitesi haline gelmiştir. Cami, Bahreyn'deki en büyük ibadet yeridir. Manama başkentinde bulunan Juffair'deki King Faisal Otoyolu’nun yanında yer almaktadır. Al-Fatih Camii'nin üzerine inşa edilen devasa kubbe tamamen cam elyaftan imal edilmiştir. 60 tondan fazla ağırlığa sahip olan kubbe, şu anda dünyanın en büyük fiberglas kubbesidir. Katlarda kullanılan mermer İtalyan, avize Avusturya yapımıdır. Kapılar, Hindistan'dan gelen tik ağacından yapılmıştır. Cami boyunca kaligrafi yazıları çok eski bir tarz olan küfik yazıdan oluşmuştur.

Ahmed Al-Fateh İslam Merkezi kütüphanesi, bünyesinde yaklaşık 100 yıl veya daha eski olan yaklaşık 7.000 kitap barındırmaktadır. Bunlar arasında Hz. Muhammed'in öğretilerinin kitaplarının kopyaları veya Hadis kitapları, Küresel Arapça Ansiklopedisi, İslam Hukukunun Ansiklopedisi, yüzyıl öncesinden fazla basılan El-Azhar dergileri ile çok sayıda dergi yer almaktadır. İbadet yeri olmanın yanı sıra, cami Bahreyn'deki en önemli turistik mekanlardan biridir. İbadethane, 09:00-19:00 saatleri arasında açıktır ve turlar İngilizce, Fransızca, Filipince, Rusça ve diğer birçok dilde yapılmaktadır. Ancak cami, Cuma günleri ziyaretçilere ve turistlere kapalıdır.

Bahreyn Turistik Gezi Biletleri
Bahreyn şehrini doya doya gezmek için, turistik noktalara giriş biletinizi önceden alıp bütçe ve zaman tasarrufu yapabilirsiniz. Sıra beklemeden ve indirimli bilet almak için aşağıda önerdiğimiz biletleri inceleyebilirsiniz.

Bahreyn Vizesi
Bahreyn Türkiye’ye vize uygulaması bulunan ülkeler arasındadır. Seyahatinizi öncesi Bahreyn vizesi almanız gerekirken, resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama koşuluyla Bahreyn vizesinden muaftır.

2 Kasım 2017 Perşembe 14:47:06

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet