Münih Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Münih Uçak Bileti

Münih Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Almanya’nın Bavyera eyaletinin başkenti Münih, Berlin ve Hamburg’dan sonra ülkenin en büyük üçüncü şehridir.Almanya’nın Bavyera Eyaleti'nin başkenti Münih, Berlin ve Hamburg’dan sonra ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Yaklaşık 1.5 milyon nüfusuyla Münih aynı zamanda Avrupa Birliği’nin en büyük on ikinci şehri olma özelliğine sahiptir. Almanya ve Avrupa’nın en önemli sanat, ileri teknoloji, finans, yayıncılık, kültür, inovasyon, eğitim ve turizm merkezlerinden biri olan Münih; Mercer’in 2015 Yaşam Kalitesi Anketi’nde yüksek yaşam standartları bakımından Almanya’da 1, dünya genelinde ise 4. seçilmiştir.
 
Şehrin Almanca ismi München, eski dilde “keşişler tarafından” anlamına gelen Munichen teriminden gelir. Münih kurulmadan önce keşişler şehre gelmiş ve burada bir manastır inşa etmişlerdir. Bu nedenle Münih’in armasında bir rahip yer alır.
 
Münih Nerededir?
Almanya’nın Bavyera eyaleti'nin başkenti Münih; ülkenin güneyinde, Bavyera Alplerinin kuzeyinde, Isar Nehri kıyısında konumlanır. 
 
Münih Para Birimi
Münih’de Euro (EUR) kullanılır.
 
Münih Saat Farkı
Münih (UTC+1) ile Türkiye (UTC+2) arasında bir saat fark bulunur. Münih, Türkiye’den bir saat geridedir. Türkiye’de saat 14.00 iken Münih’de 13.00’tür.
 
Münih Resmi Dili
Münih’in resmi dili Almanca'dır.
 
Münih Vize İşlemleri
Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmayan Almanya seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri ise vize şartına tabidir.
 
Münih Konsolosluk Bilgileri
Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu
 
Adres: Menzinger Str. 3 80638 München, Deutschland
Telefon: +49 89 17 80 31 0
Resmi websitesi: munih.bk.mfa.gov.tr
 
Münih'e Ne Zaman Gidilir?
Münih’te ılıman okyanusal iklim etkilidir. Şehirde yazlar serin, kışlar oldukça soğuk geçer. En yüksek sıcaklıklar 17 derece ortalama ile yaz dönemi olan Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında görülür. Şehir aynı zamanda en çok yağışı da bu dönemde alır. En soğuk ay olan Ocakta ise sıcaklıklar 0 derecenin altına düşer. Münih’e gitmek için en uygun zaman Mayıs – Ekim aylarıdır.
 
Münih'e Nasıl Gidilir?
Havayolu şirketleriyle Türkiye’den direkt veya aktarmalı olarak Münih’e gidebilirsiniz. Direkt uçuş süresi yaklaşık 3 saattir.
 
Münih'te Nerede Kalınır?
Münih’te her tercihe ve bütçeye uygun 400’den fazla konaklama alternatifi mevcuttur. Üç, dört ve beş yıldızlı oteller, hosteller, kamp alanları, konukevleri, apart daireler gibi konaklama seçeneklerinin pek çoğu şehrin kalbi olan Marienplatz Meydanı, tren istasyonu ve çevresinde konumlanır. Münih gezilecek yerlere yürüyerek ulaşım sağlamak, şehri yürüyerek keşfetmek istiyorsanız Münih’in merkezi olan bu bölgelerde konaklamanız önerilir.
 
Münih Şehir İçi Ulaşım
Münih’te şehir içi ulaşım; metro (U-Bahn), banliyö trenleri (S-Bahn), tramvay, otobüs, taksi ve bisikletle sağlanır. Ulaşım ağı Almanya’nın pek çok kentinde olduğu gibi son derece gelişmiştir. Bir metropol olmasına rağmen Münih’te trafik sorunu yoktur. Toplu taşıma araçlarıyla şehrin bir noktasından diğerine kolayca ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma sistemi MVV - Münchner Verkehrs- und Tarifverbund tarafından sağlanır. Tüm toplu taşıma araçlarının çalışma saatlerini ve güzergâhlarını anlık olarak MVV’nin web sitesinde görebilirsiniz. Ayrıca web sitesinde, bulunduğunuz nokta ile gideceğiniz noktanın adresini girerek buraya en kısa sürede hangi araçla ulaşabileceğinizi gösteren bir uygulama da mevcuttur.
 
Avrupa’nın en önemli sanat, teknoloji, finans, yayıncılık, kültür, inovasyon, eğitim ve turizm merkezlerinden olan Münih; gotik, romanesk ve rokoko mimari tarzındaki tarihi yapıları, ihtişamlı kiliseleri, prestijli müze ve sanat galerileri, Almanya’nın diğer şehirlerinden ayrılan Bavyera kültürüyle dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biridir. 
 
Alman Mutfağı
Münih’in de içinde bulunduğu Bavyera bölgesinde ana yemekler genellikle et yemeklerinden oluşur. Alman mutfağı genelinde olduğu gibi dana ve domuz eti ağırlıktadır. Geyik, tavşan, keklik ve sülün gibi av hayvanları eti de yemeklerde kullanılır. “Blau” olarak bilinen alabalık da Münih’te sıkça tüketilmektedir. Şehirde hemen hemen her yemeğin yanında patatesten ya da ekmekten yapılmış knödel servis edilir. Almanya’da çok sayıda ve farklı lezzetlerde sosis üretilmektedir. Günün her saati, biranın yanında tüketebileceğiniz sosis mezeleri “schmankerl” olarak adlandırılır.
 
Münih gece hayatı son derece renklidir. Şehirde çok sayıda canlı müzik performansları gerçekleştirilen mekân, bar, bira bahçesi (biergarten), pub, gece kulübü ve dans kulübü yer alır. Münih eğlence mekânları genellikle “Kultfabrik” ve “Maximilianstraße” bölgelerinde yoğunlaşır. Maximilianstraße lüks kulüpleri ile bilinirken Kultfabrik bölgesi eğlenceli barları, büyük ve kalabalık bira bahçeleri ile ön plana çıkar. Münih’e özgü en popüler alkollü içecek elbette ki biradır. Münih’in de içinde bulunduğu Bavyera’da kötü bira yoktur. İyi bira ve daha iyi bira vardır. Bunun sebebi ise 1516’da yürürlüğe konulmuş olan saflık yasasıdır. Bu yasaya göre bira yapımında arpa, şerbetçiotu ve sudan başka hiçbir malzeme kullanılamaz.
 
Münih'te Alışveriş
Almanya’nın moda başkenti Münih’te sayısız mağaza, butik ve dükkân yer alır. Şehrin en hareketli alışveriş caddeleri; “Maximilianstraße”, “Residenzstraße”, “Theatinerstraße”, “Kaufingerstraße” ve “Neuhauserstraße”dir. Bu caddeler, dünyaca ünlü tasarımcıların butiklerinden departman mağazalara kadar çok çeşitli alışveriş noktalarına ev sahipliği yapar. Münih’ten hediyelik olarak alınabilecek ürünler olarak; Rokoko tarzında üretilen Nymphenburg porselenleri, Alman üretimi elektronik eşyalar, kaliteli mutfak araç gereçleri, dekoratif ev ürünleri, Alman yapımı teleskoplar, gözlükler ve yaratıcı oyuncaklar sıralanabilir. Ayrıca Münih’in en ünlü pazarı olan “Viktualienmarkt”ta; ev yapımı Alman birası çeşitleri, Alman, Fransız ve İtalyan şarap çeşitleri ve geleneksel Alman lezzetlerini bulabilirsiniz. Viktualienmarkt, hafta içi her gün 07.00 – 18.00 arası, cumartesi günleri gece yarısına kadar açıktır.
 
Münih Festivaller
Oktoberfest (Bira festivali): Ekim
Tollwood: Haziran/Temmuz ve Aralık (yaz ve kış olmak üzere yılda iki kere düzenlenir)
Filmfest München (Münih Uluslararası Film Festivali): Haziran – Temmuz
Münchner Opernfestspiele (Münih Opera Festivali): Haziran – Temmuz
Münih Resmi Tatiller
Yeni Yıl – 1 Ocak
Epifani – 6 Ocak
Paskalya – Nisan
İşçi Günü – 1 Mayıs
Hz. İsa'nın Göğe Yükselişi – Mayıs
Pantekost Yortusu – 25 Mayıs
Katolik Yortusu – 4 Haziran
Almanya'nın Birleşmesi – 3 Ekim
Azizler Günü – 1 Kasım
Noel – 25 Aralık
Münih Faydalı Bilgiler
Ambulans: 112
İtfaiye: 112
Polis: 110
Münih Havalimanı: +49 89 97500
Turizm Ofisi (Tourist Office at City Hall)
 
Adres: Marienplatz 2, 80331 München, Almanya
Çalışma saatleri: Pazartesi – Cuma: 09.00 – 19.00 / Cumartesi: 09.00 – 16.00 / Pazar ve resmi tatiller: 10.00 – 14.00
E-mail: tourismus@muenchen.de
 
Almanya Vizesi Nasıl Alınır? 
Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri Almanya vize başvurusu yapmak zorundadır. Schengen Bölgesi’ne dahil olan diğer ülkelere de seyahat etmeyi düşünen kişiler, eğer seyahatlerine Almanya’dan başlayacaklarsa yine Almanya vizesi başvurusu yapmalıdırlar. Ancak unutulmamalıdır ki bu koşulda Almanya’dan vize alındıysa Schengen Bölgesi’ne giriş de mutlaka bu ülkeden yapılmalıdır.
 
 
Münih uçak biletleri en uygun fiyatlarla Bilet11.com'da.Sizlerde 444 34 97 numaralı telefondan müşteri hizmetlerimize bağlanarak yurt dışına uygun fiyatlarla seyahat edebilir; Bilet11.com farkıyla ucuza uçmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

 

1 Aralık 2017 Cuma 10:42:37

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet